Tiramisu reţetă clasica

de flori_s in Prajituri, 26 Iun 2011 | 4434 vizualizari

 

Tiramisu reţetă clasica

 

INGREDIENTE

  • 3 oua + 6 lg zahar + mascarpone
  • piscoturi
  • apa+cafea+brandy+1lg zahar
  • cacao
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă clasica:

Tiramisu reţetă clasica

Galbenusurile, separate de albusuri, se mixeaza cu 3 lg de zahar si cu 500g de mascarpone. Albusurile se mixeaza  cu o piscatura de sare si 3 lg de zahar, pana cand compozitia devine bezea. Bezeau se amesteca apoi cu galbenusurile si mascarpone.

Piscoturile se inmoaie in sirop, apa si cafea in cantitati egale (cam 200 de ml de apa si 200 de cafea) cu 1 lg de zahar si brandy(dupa gust).

Se asterne intai un strat subtire de crema, dupa care un rand de piscoturi, apoi altul de crema, inca unul de piscoturi si inca unul de crema( mai consistent) . Peste, se orneaza cu multa multa pudra de cacao .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă clasica" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura ''criminala''