Tiramisu - reteta clasica

de merisor in Torturi, 12 Iun 2015 | 5662 vizualizari

 

Cred ca este unul din cele mai simple torturi, de preparat si este tare gustos pe deasupra!
Asta daca nu aveti nimic impotriva oualelor crude.
Noi nu avem nimic impotriva, mai ales ca am auzit de atatea terapii in care oul se foloseste crud.

 

INGREDIENTE

  • 200 g piscoturi Savoiardi (2 pachetele)
  • 3 oua
  • 75 g zahar
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml cafea tare
  • 50 ml Amarretto(optional)
  • 1 varf cutit sare
  • cacao
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu - reteta clasica:

Preparam mai intai cafeaua tare, la filtru sau chiar la expresor daca avem.


Eu am fiert-o la filtru din 4 lingurite cafea Lavazza, 1 lingurita zahar, 1 varf cutit sare si 350 ml apa.


Sa nu va sperie sarea adaugata la cafea, dar sa stiti ca intareste gustul.


Nu trebuie nici sa exageram sa se simta gustul de sarat, punem putin de tot, un strop.


Lasam cafeaua sa se raceasca si preparam crema.


Separam albusurile de galbenusuri si presaram cate putina sare peste fiecare.


Rasnim zaharul sa fie pudra si il adaugam peste galbenusuri, apoi le mixam timp indelungat pana obtinem o crema spumoasa, galbena.


Adaugam mascarponele si iar mixam pana se omogenizeaza bine crema.


Separat, vom mixa si albusurile pana cand obtinem o bezea ferma care ramane fixata pe vas, nu va cadea daca intoarcem vasul invers.


Amestecam albusurile cu crema de galbenusuri, punand cate putin din albusuri peste galbenusuri si amestecand incet, pana la incorporarea totala a acestora.


Dam crema la frigider pentru 30 de minute, minim.


Scufundam piscopturile in cafeaua amestecata cu amaretto, pentru cate o fractiune de secunda pe fiecare parte si asamblam tortul, asezand cate un strat de piscoturi si un strat de crema, pana se epuizeaza toate ingredientele.Pudram cu cacao.


Dam tortul astfel asamblat la frigider pentru o ora, dupa care se poate servi.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu - reteta clasica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

merisor 1

14.06.2015, 11:56

Al meu e expirat, Andra ) De prin martie

Dya Daniela Andrei 1

15.06.2015, 19:58

De cand poftesc la un tiramisu

Andra_Constantinescu 1

15.06.2015, 23:03

Si tocmai acum l-ai postat?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema mascarpone