Desert tort Minnie

de Adele in Torturi, 20 Mar 2017 | 1398 vizualizari

 

Am facut fericita o fetita de doi ani ..😆😆

 

INGREDIENTE

  • Blat rotund:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar.
  • 8 linguri faina
  • 4 liguri amidon de porumb
  • 4 linguri cu ulei
  • Esenta vanilie
  • Crema 1:
  • 200 gr zmeura
  •  500 ml frisca
  • Crema 2:
  • 250 mascarpone
  • 250 ml frisca
  • 100 gr ciocolata
  • 50 gr zahar
  • Blat pentru urechi:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar.
  • 2 linguri faina.
  • 2 linguri cu ulei.
  •  praf de copt.
  • Sirop:
  • 100 gr zmeura congelata.
  • Decor:
  • frisca
  • foaie decor din pasta de zahar.
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Minnie:

Se pregateste blatul: de fapt blaturile, am ales sa fac doua separat, fara a pune praf de copt. Se impart ingredientele in doua: se mixeaza spuma albusurile cu praf de sare, se mixeaza galbenusurile cu zahar si ulei spuma, cam pentru 15 minute, se adauga faina si amidonul se incorporeaza albusurile, se amesteca usor, de jos in sus, si compozitia se pune intr-o tava rotunda (26), tapetata cu hartie de copt sau unsa bine cu unt, se da la cuptor la 180° C, pentru 20 minute (pana se rumeneste). Se procedeaza la fel si cu al doilea blat.


Crema mousse de zmeura: se fierbe cu putin zahar zmeura, se paseaza si se obtine o crema densa, se lasa la racit, dupa care se amesteca cu frisca mixata, apoi se da la rece.


Crema ciocolata: se topeste ciocolata cu putin unt, pe baie de aburi. Se mixeaza mascarponele cu zahar, se adauga frisca si ciocolata racita, se amesteca bine si se da la rece.


Blat pentru urechi: se mixeaza totul la vireza mare, se folosesc doua forme muffin (cu forma regulara), se imparte compozitia in doua, se umple fiecare forma, se da la cuptor la 180° C, pana se rumenesc.


Sirop: se fierbe zmeura cu zahar si 50 ml apa, se paseaza si se lasa la racit.


Asamblare: se asaza primul blat pe platou, se insiropeaza, se pune un strat de crema de ciocolata, al doilea strat de crema de zmeura, se asaza al doilea blat si se insiropeaza, se da la rece o ora.


Cele doua blaturi mici se modeleaza, taind partea de sus si cam 1 mm o parte din blat ( vertical), se taie orizontal si se pune putina crema (important este sa fie la aceasi inaltime cu tortul), se pozitioneaza cu partea( verticala) taiata spre blat,se lipeste cu crema.


Tortul se imbraca in frisca, se niveleaza bine, deasupra se pune desenul din pasta de zahar, se decoreaza cu frisca. Urechile se decoreaza cu putin sirop de zmeura si bomboane roz.


Se da la rece.


 

TIPS-URI

1

Daca doriti, puteti face un singur blat, folosind praf de copt, dupa care il impartiti in doua sau trei parti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Minnie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Adele 1

22.03.2017, 07:25

Multumesc

dantes 1

22.03.2017, 16:17

Frumos!

Adele 1

22.03.2017, 16:44

Multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tarte geometrice
  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si ciocolata