Tort cu banane

de amalia_84 in Torturi, 3 Feb 2013 | 2562 vizualizari

 

Este un tort delicios si foarte usor de preparat.Eu il prepar intotdeauna de revelion.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri de zahar
  • 2 linguri de cacao

Pentru crema:

  • 250 gr. frisca batuta
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri ciocolata alba rasa
  • 4 banane

Pentru sirop:

  • 100 gr. zahar
  • 1 ceasca apa

Pentru galazura de ciocolata(la rece):

  • 150 gr. zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri lapte rece
  • 5-6 linguri de margarina fiarta
  • cirese sau visine din compot
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu banane:

Pentru blat:Se amesteca ouale cu zaharul pana se transforma intr-o crema.Se adauga faina si cacaua,se amesteca si se toarna intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina.Se coace,este gata cand trece testul cu scobitoarea.Se scoate din forma numai dupa ce s-a racit.Se taie in doua si se insiropeaza cu siropul facut la foc din zahar si apa.


Pentru crema:Ciocolata alba se amesteca cu galbenusurile.Se adauga frisca si se amesteca foarte bine.Din crema se opresc 5 linguri pentru decor iar restul cremei se intinde pe o jumatate a blatului insiropat,se aseaza bananele taiate pe lung,se acopera cu a doua jumatate a blatului.


Pentru glazura:Se amesteca zaharul pudra cu cacaua,laptele rece si cu margarina fiarta si se pune peste tort.


Decor:Cu ajutorul seringii speciale pentru creme se orneaza tortul cu restul cremei pastrate,se pun ciresele si se da la rece pentru cateva ore. Atentie:dupa fiecare taietura se spala cutitul cu apa rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

COMENTARII (6)

amalia_84 1

04.02.2013, 11:27

multumesc Rocsi

Angelina_Elena 1

04.02.2013, 22:51

arata minunat!

merisor 1

05.02.2013, 06:07

Bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort musuroi de cartita