tort Straciattella Socrella

de epurasha2bb in Torturi, 7 Apr 2010 | 5564 vizualizari

 

un tort pentru soacra mea

 

INGREDIENTE

  • 1 cicolata neagra trufe Katy
  • 1 ciocolata cu caramel Heidi
  • 1 ciocolata neagra simpla Lindt
  • 1 ciocolata Primola cu lapte si cereale
  • 1 blat tort cu cacao
  • 2 cutii crema mascarpone
  • 3 linguri zahar brun
  • 2 linguri zahar pudra alb
  • 1 cutie mica de frisa lichida Hulala
  • 1 lingura dulceata de fragute
  • 100 g razatura de nuca de cocos
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • 30 g unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA tort Straciattella Socrella:

Acest tort l-am facut rapid pentru soacra mea asa ca i-am spus ”Socrella” iar ”Straciatella” fiindca imi place aceasta combinatie de vanilie cu ciocolata mai ales la inghetata.Am pregatit crema astfel: punem intr-un vas de plastic frisca lichida si cele 2 cutii de mascarpone, 3 linguri de zahar brun, 2 linguri zahar pudra,30 g unt,1 fiola esenta de vanilie si 100 g fulgi de cocos.Se amesteca cu mixerul la viteza maxima 1 minut.Se lasa la rece o jumatate de ora sau o ora timp in care topim la Bain Marie ciocolata caramel si ciocolata neagra simpla cu o fiola esenta de vanilie, 1/2 lingurita de unt alb nesarat si 2 linguri de apa. Blatul cu cacao se desface si se separa o singura foaie mai groasa ce va constitui baza. Blatul se poate face in casa dintr-un aluat subtire exact reteta clasica de pandispan dar cu adaos de cacao si copt in forma rotunda de tort cu margini detasabile.Daca nu se poate cumpara din acelea gata facute si despartite in 3 foi.Se insiropeaza cu apa amestecata cu zahar brun si putina esenta de vanilie.Se scoate crema de la frigider si se amesteca usor cu bucatele din ciocolata neagra cu trufe.Se foloseste cam 3/4 din ciocolata care se taie efectiv patratele mici cu un cutit.Se intinde apoi crema peste blatul insiropat.Deasupra turnam ciocolata topita la Bain Marie si ornam cu aschiute taiate din ciocolata alba cu cereale si din cea neagra cu trufe.Apoi din loc in loc am presarat cate o fraguta din dulceata de fragute

 
Daca ti-a placut reteta noastra "tort Straciattella Socrella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

epurasha2bb 1

08.04.2010, 16:00

mersi pusikmea!

Corinuta 1

08.04.2010, 19:32

OH MY GOD! sper sa-mi iasa si mie....ca 100% il incerc

epurasha2bb 1

09.04.2010, 09:19

Corina sigur iese ca nu e greu de facut! bafta si sper sa-l vad la retetele tale!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Krem a la krem