tort Straciattella Socrella

de epurasha2bb in Torturi, 7 Apr 2010 | 5343 vizualizari

 

un tort pentru soacra mea

 

INGREDIENTE

  • 1 cicolata neagra trufe Katy
  • 1 ciocolata cu caramel Heidi
  • 1 ciocolata neagra simpla Lindt
  • 1 ciocolata Primola cu lapte si cereale
  • 1 blat tort cu cacao
  • 2 cutii crema mascarpone
  • 3 linguri zahar brun
  • 2 linguri zahar pudra alb
  • 1 cutie mica de frisa lichida Hulala
  • 1 lingura dulceata de fragute
  • 100 g razatura de nuca de cocos
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • 30 g unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA tort Straciattella Socrella:

Acest tort l-am facut rapid pentru soacra mea asa ca i-am spus ”Socrella” iar ”Straciatella” fiindca imi place aceasta combinatie de vanilie cu ciocolata mai ales la inghetata.Am pregatit crema astfel: punem intr-un vas de plastic frisca lichida si cele 2 cutii de mascarpone, 3 linguri de zahar brun, 2 linguri zahar pudra,30 g unt,1 fiola esenta de vanilie si 100 g fulgi de cocos.Se amesteca cu mixerul la viteza maxima 1 minut.Se lasa la rece o jumatate de ora sau o ora timp in care topim la Bain Marie ciocolata caramel si ciocolata neagra simpla cu o fiola esenta de vanilie, 1/2 lingurita de unt alb nesarat si 2 linguri de apa. Blatul cu cacao se desface si se separa o singura foaie mai groasa ce va constitui baza. Blatul se poate face in casa dintr-un aluat subtire exact reteta clasica de pandispan dar cu adaos de cacao si copt in forma rotunda de tort cu margini detasabile.Daca nu se poate cumpara din acelea gata facute si despartite in 3 foi.Se insiropeaza cu apa amestecata cu zahar brun si putina esenta de vanilie.Se scoate crema de la frigider si se amesteca usor cu bucatele din ciocolata neagra cu trufe.Se foloseste cam 3/4 din ciocolata care se taie efectiv patratele mici cu un cutit.Se intinde apoi crema peste blatul insiropat.Deasupra turnam ciocolata topita la Bain Marie si ornam cu aschiute taiate din ciocolata alba cu cereale si din cea neagra cu trufe.Apoi din loc in loc am presarat cate o fraguta din dulceata de fragute

 

RETETA IN IMAGINI

tort Straciattella Socrella-0
tort Straciattella Socrella-1
tort Straciattella Socrella-2
tort Straciattella Socrella-3
tort Straciattella Socrella-4
tort Straciattella Socrella-5
tort Straciattella Socrella-6
tort Straciattella Socrella-7
tort Straciattella Socrella-8
tort Straciattella Socrella-9

COMENTARII (18)

epurasha2bb

epurasha2bb 1

08.04.2010, 16:00

mersi pusikmea!

Corinuta

Corinuta 1

08.04.2010, 19:32

OH MY GOD! sper sa-mi iasa si mie....ca 100% il incerc

epurasha2bb

epurasha2bb 1

09.04.2010, 09:19

Corina sigur iese ca nu e greu de facut! bafta si sper sa-l vad la retetele tale!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!