Tort de mere (de post)

de Rocsi in Torturi, 27 Mar 2012 | 4592 vizualizari

 

Ma gandeam eu oare pot sa fac tort de mere de post,oare iese?Cam asa m-am gandit vreo doua zile pana am pus in practica.Ma apuc eu de treaba si zic ce o iesi ,o iesi,eu incerc.Sincer nu ma asteptam sa iese asa delicios.Deci a iesit si chiar vi-l recomand.

 

INGREDIENTE

  • 11 mere potrivite
  • 1 cana lapte de soia
  • 3 sferturi cana de zahar
  • jumatate cana de ulei
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • circa 1 cana si un sfert cu faina
  • 5 linguri zahar pentru caramel + 1 lingura zahar pentru presurat deasupra
  • 1 lingura margarina
  • 1 plic zahar vanilat
  • gem de capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere (de post):

Merele le spalam si le decojim. Cu un cutit mic sau cu o ustensila speciala ,scoatem cotorul. Intr-o cratita punem 5 linguri de zahar la caramelizat.

Intindem caramelul bine si pe peretii cratitei. Il lasam sa se racoreasca ,apoi punem merele. In fiecare gaura de mar punem cate o lingura de gem. Deasupra presaram zaharul vanilat,o lingura de zahar si punem cate o bucatica de margarina pe fiecare scobitura. Dam cratita in cuptorul incins pentru 25 de minute.


Intr-un bol amestecam laptele de soia cu zaharul pana ce,acesta din urma,se topeste. Incorporam uleiul,vanilia,zeama de lamaie si coaja rasa de portocala. La urma punem praful de copt si faina si amestecam bine sa nu se faca cocoloase.


Dupa ce merele s-au inmuiat cam pe jumatate,dupa cele 25 de minute,scoatem cratita,punem compozitia de blat si bagam iar in cuptor.


Lasam in cuptor tortul pana blatul este bine copt, in jur de 40 de minute,dar faceti testul cu scobitoarea. Il scoateti si incercati de fierbinte sa il rasturnati pe un platou ca altfel e posibil sa se lipesca de la gem. Il lasam sa se racoreasca ,apoi servim.


Puteti sa il imbracati in frisca vegetala,insa noi l-am preferat asa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Rocsi 1

28.03.2012, 11:34

Simona,Miuta va multumesc!!

Zamfira 1

30.03.2012, 21:46

Super, super, .... o bunatate!

Rocsi 1

30.03.2012, 22:09

Zamfira!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!