Tiramisu reteta cu afine

de mirela0911 in Prajituri, 23 Ian 2017 | 5520 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală, plus afine
E un deliciu! :X

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 2 pachete si jumatate de piscoturi
  • 100 g ciocolata alba
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 ml cafea espresso
  • 2 lgt zahar brun
  • 2 lg lichior amaretto
  • 1 lg cacao
  • afine (din congelator am avut eu)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reteta cu afine:

Tiramisu reţetă originală

Se prepara mai intai cafeaua, dupa care se amesteca cu zaharul brun si se lasa la racit. Se adauga si lichiorul amaretto.

Ciocolata alba se rupe bucatele si impreuna cu 2 lg de frisca lichida se pune pe foc mic si se lasa pana se topeste si omogenizeaza. Se lasa sa se racoreasca putin. Intre timp, se mixeaza mascarpone, apoi se adauga ciocolata putin cate putin, pana se incorporeaza toata. Peste acest amestec, se toarna frisca lichida in 3-4 reprize, mixand pana se obtine o compozitie cremoasa si care nu curge.

Se ia un vas de yena si se asaza un strat de piscoturi care au fos insiropate in cafea. Se toarna jumatate din crema, se niveleaza si se pun afine. Se continua din nou cu piscoturi, iar la final, se pune restul de crema si afine. Se presara cacao deasupra, apoi se da la rece pentru cateva ore.

Pofta buna! 

 

TIPS-URI

1

In crema nu am pus zahar, deoarece am considerat ca ciocolata alba si frisca lichida indulcesc suficient.

2

In caz contrar, se poate adauga zahar pudra dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta cu afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (23)

mirela0911 1

24.01.2017, 19:01

Vă mulțumesc!

simona72 1

25.01.2017, 11:11

Wooow! Ce deliciu ai facut! Mie imi place in functie de anotimp si fructe sa-l fac cu multe fructe.

oanapl 1

25.01.2017, 17:39

Delicios!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu blat