Tiramisu reţetă cu blat

de Georgiana78 in Torturi, 22 Apr 2012 | 4615 vizualizari

 

Tiramisu reţetă cu blat
Este un tort pe care noi il adoram si care ne trezeste amintiri foarte placute...tort tiramisu am avut si la nunta.....! Nu am avut piscoturi si am facut un blat...a iesit f bun....poate chiar mai bun...! Acum am pregatit acest tort cu ocazia Sf, Gheorghe al carui nume il port....!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta rom

Crema:

  • 4 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 1 cutie mascarpone (250 gr)
  • 400 ml frisca lichida
  • esenta de rom si vanilie

Siropul:

  • 1 litru de cafea tare preparata
  • 1 esenta rom
  • 2 lingurite zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă cu blat:

Tiramisu reţetă cu blat

Blatul:

- Bati albusurile spuma cu zaharul, adaugi galbenusurile, faina si mirodeniile

- amesteci usor, apoi torni compozitia in tavade la aragaz tapetata cu hartie de copt

- se da la cuptorul incins in prelalabil la 180C pentru 35-40 min

- cand este gata se lasa putin sa se racoreasca si se dezlipeste hartia de copt apoi se lasa la racit si se taie in doua bucati egale pe latime

Siropul:

- se prepara o cafea tare si se lasa la racit dupa care se adauga esenta de rom.

- eu am preparat cafeaua cu putin zahar pt ca la blat nu am pus prea mult zahar in comparatie cu piscoturile care sunt mult mai dulci.

Crema:

- bati galbenusurile cu zaharul foarte bine, adaugi esenta de vanilie, apoi adaugi branza mascarpone si amesteci bine pana se omogenizeaza

- bati frisca tare si o adaugi peste crema mascarpone, adaugi si esenta de rom si amesteci bine

- imbraci o forma de tort rotunda sau alta forma cu folie de plastic

- pui jumatate de crema peste care asezi primul blat si il insiropezi cu jumatate de cafea, apoi adaugi cealalta jumatate de crema , pui al doi-lea blat si il insiropezi cu restul de cafea, se acopera cu folia ramasa in afara si se da la frigider pt cateva ore sau peste noapte

Se scoate tortul de la frigider, se imbraca in frisca si se pudreaza cu cacao sau nes amestecat cu putin zahar farin vanilat. Se decoreaza dupa imaginatie!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu blat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert Tiramisu Cheesecake - reteta nr. 800