Tiramisu reteta cu fructe de pădure

de Ade200 in Prajituri, 25 Dec 2013 | 9981 vizualizari

 

Plecand de la Tiramisu reţetă originală, iata un desert clasic reinterpretată...

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 500 g de mascarpone
  • 100 g de zahăr brun
  • 5 ouă
  • 400 g de pișcoturi
  • 300 ml de cafea tare
  • puțină sare
  • 2 linguri de Amaretto/esență de migdale
  • 1 pungă de fructe de padure congelate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reteta cu fructe de pădure:

Tiramisu reţetă originală

Se prepară o cafea tare și se lasă la răcit, apoi se strecoară.

Se separă albusurile de gălbenușuri. Se pun zaharul și gălbenușurile împreună și se bat bine, adăugând apoi Amaretto și mascarpone. Se omogenizează bine.

Albușurile se bat cu putină sare, apoi se adauga în cremă, amestecând ușor.

Se înmoaie pișcoturile în cafea și se pune un strat pe fundul unei tăvi. Se pune jumătate din cremă și se nivelează. Al doilea strat va fi cu pișcoturi înmuiate în sucul lăsat de fructele de pădure la care mai adăugați puțin sirop din apa cu zahăr sau compot. Se pune restul de cremă și se nivelează.

Deasupra se presară fructele de pădure.

Se pune la frigider pâna a doua zi.

TIPS-URI

1

Daca vreți mai multa cremă, puteți adăuga frișcă sau brânză de vaci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta cu fructe de pădure" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert Tiramisu