Tiramisu reteta cu fructe de pădure

de Ade200 in Prajituri, 25 Dec 2013 | 10054 vizualizari

 

Plecand de la Tiramisu reţetă originală, iata un desert clasic reinterpretată...

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 500 g de mascarpone
  • 100 g de zahăr brun
  • 5 ouă
  • 400 g de pișcoturi
  • 300 ml de cafea tare
  • puțină sare
  • 2 linguri de Amaretto/esență de migdale
  • 1 pungă de fructe de padure congelate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reteta cu fructe de pădure:

Tiramisu reţetă originală

Se prepară o cafea tare și se lasă la răcit, apoi se strecoară.

Se separă albusurile de gălbenușuri. Se pun zaharul și gălbenușurile împreună și se bat bine, adăugând apoi Amaretto și mascarpone. Se omogenizează bine.

Albușurile se bat cu putină sare, apoi se adauga în cremă, amestecând ușor.

Se înmoaie pișcoturile în cafea și se pune un strat pe fundul unei tăvi. Se pune jumătate din cremă și se nivelează. Al doilea strat va fi cu pișcoturi înmuiate în sucul lăsat de fructele de pădure la care mai adăugați puțin sirop din apa cu zahăr sau compot. Se pune restul de cremă și se nivelează.

Deasupra se presară fructele de pădure.

Se pune la frigider pâna a doua zi.

TIPS-URI

1

Daca vreți mai multa cremă, puteți adăuga frișcă sau brânză de vaci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta cu fructe de pădure" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu cu frisca, un deliciu aromat si gustos