Tiramisu reteta cu fructe de padure

de Irina in Prajituri, 24 Oct 2014 | 4423 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Prajiturii asteia i se spune tiramisu cu fructe de padure, pentru ca ingredientele sunt aceleasi, mai putin fructele de padure ce inlocuiesc praful de cacao din reteta originala. Mi s-a parut buna, mai putin combinatia de fructe cu gustul de espresso. V-as sfatui sa inlocuiti cafeaua cu care se insiropeaza piscoturile cu un sirop sau suc de fructe.

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 2 cutii mascarpone
  • 200 ml frisca
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar brun
  • 20 piscoturi Savoiardi
  • 100 ml espresso
  • lichior Amaretto
  • afine
  • capsuni
  • frunzulite de menta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reteta cu fructe de padure:

Tiramisu reţetă originală


Am pregatit intai o cafea espresso, am indulcit-o cu 2 lingurite de zahar si am amestecat, dupa care am lasat-o la racit.


Am separat galbenusurile de albusuri, iar galbenusurile le-am pus intr-o cratita la bain-marie impreuna cu zaharul. Am amestecat pana s-a topit zaharul, apoi am adaugat lichiorul Amaretto. Crema de oua am combinat-o cu mascarpone si cu frisca batuta pana s-a omogenizat compozitia.


Piscoturile le-am insiropat cu cafeaua espresso si le-am asezat pe un platou, la indemana.


Peste piscoturi am asezat un strat de crema cu un posh, afine si capsuni taiate felii si inca un strat de crema.


Am aranjat deasupra al doilea rand de piscoturi insiropate si am imbracat prajitura cu crema. Am decorat cu fructe si frunzulite de menta.



TIPS-URI

1

pentru insiroparea piscoturilor, in loc de cafea espresso v-as sugera un sirop sau suc de fructe

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

elucubratiiculinare 1

26.10.2014, 09:04

perfect

tarasmariana 1

28.10.2014, 04:12

Rahela Velicu 1

20.06.2021, 16:14

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

14401 puncte

oanapl

13935 puncte

Panacris

11496 puncte

Rocsi

5346 puncte

Catalina L

4420 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Tarta fina cu capsuni si bezea