Tiramisu reţetă originală

de adasev12 in Prajituri, 2 Oct 2010 | 14629 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
este reteta originala care se face in zona Firenze , inclusiv la restaurante....bine, ca exista si diverse variatii...am sa mai revin cu o alta varianta.... cantitatile pot fi modificate in functie de necesitati...si pofte...

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 300 g mascarpone
  • 200 g zahar
  • 300 g piscoturi
  • cafea preparata, cam 250 ml
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală


Ouale se separa albusul de galbenus cu mare atentie sa nu ajunga nici un firicel de galbenus in albusuri, ca nu se mai bat bine.


Galbenusurile se freaca spuma cu 150 g zahar( eu cand frec galbenusurile cu zahar folosesc pudra) apoi se adauga mascarponele si se omogenizeaza bine.


Albusurille se bat spuma cu restul de zahar si apoi se incorporeaza in galbenusuri si se amesteca cu grija, usor, de sus in jos, pana se omogenizeaza bine.


Se ia o tava sau un vas , (ce aveti) si se incepe montarea.


Se pune un strat de piscoturi date prin cafea( am intalnit in multe retete cu piscoturi scris " piscoturi savoiardi"....este un pleonasm aceasta expresie, fiindca piscoturile sunt tocmai savoiardi in italiana,nimic altceva.,deci nu e corect spus piscoturi savoiardi,este acelasi lucru.Ok, sper sa nu supar pe nimeni cu aceasta remarca).


Piscoturile se insiropeaza in functie de preferinte.


In medie cam o secunda se trec prin cafea.


Se pune apoi jumatate din crema, se pudreaza cacao si se pune la doilea strat de piscoturi, in sens invers asezate decat primul strat( un strat se asaza pe lungime, celalalt pe latime...)


Se pune si restul de crema, se pudreaza deasupra cacao din belsug si se da la rece cel putin 3-4 ore.


Daca se lasa peste noapte e si mai bine...


Atat.Simplu si bun.Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

adasev12 1

03.12.2011, 19:14

gata, m-am lamurit.pup

gaby_duceag 1

03.12.2011, 19:14

Angelina_Elena 1

03.12.2011, 19:23

delicios

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cocos si mascarpone - Reteta nr. 350