Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
De foarte mult timp am in gand sa fac tiramisu,insa mereu amanam.Iata ca totusi i-a venit vremea.Ma declar foarte incantata de rezultat!!Am ales o reteta cat mai apropiata de cea originala si nu-mi pare rau.Tiramisu e deliciosssssssssssssssssssssss!!!!!Cu acesta ocazie va aduc si o imagine cu Colosseum !!!!
Tiramisu reteta originala
Preparam o cana si jumatate de cafea,insa nu puneti deloc zahar in ea.
O turnati intr-un bolisor si o dati intr-un loc racoros ,pentru a se raci,dar aveti grija sa fie fara zat.
Galbenusurile le batem cu un tel,intr-un bol,impreuna cu zaharul ,pe baie de aburi.
Le batem cat de repede putem,iar cand zaharul este topit si galbenusurile s-au albit,dam bolul la rece.
Cand crema de galbenusuri s-a racit,adaugam mascarponele peste si mixam ,la viteza mica.
Adaugam zaharul vanilat si esenta , o incorporam si astfel obtinem crema.
In cafeauna rece adaugam amaretto si invartim cu o lingurita.
Pregatim o tava sau in ce doriti sa montati tiramisu(eu am niste cutii ce se inchid ermetic ,anumea pentru prajituri).
Luam cate un piscot,il trecem foarte putin prin cafeaua preparata si le asezam in cutie/tava.
Dupa ce am pus primul rand de piscoturi ,asezam un rand de crema.
Apoi punem iar un rand de piscoturi insiropate , iar crema si pudram cu cacao.
Eu am pus doar doua randuri de piscoturi si doua de crema,dar daca doriti sa fie mai inalta prajitura puteti face din 3-4 randuri piscoturi si 3-4 de crema.(eu nu am dorit sa fie prea inalt).
Sa il savurati cu placere!!!
SCUZATI POZELE NU SUNT PREA REUSITE!!!
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola