Tiramisu, reţetă originală

de Oana in Dulciuri, 16 Mar 2009 | 8764 vizualizari

 

Am citit pe net despre istoria tiramisu. Este super haioasa. Traducerea numelui in engleza ar fi “pick me up” sau” carry me up”, iar originile le gasim in Italia secolului al 17-lea! A fost creatatunci la Siena, in nordul Italiei, in provincia Toscana, cu ocazia unei vizite a ducelui Cosimo de’ Medici III (1642-1723). Legendele spun ca prajitura era preferata curtezanelor din Venetia care lucrau intr-un bordel deasupra unui restaurant si aveau nevoie de un energizant pentru relatiile amoroase

 

INGREDIENTE

  • un pachte 400 gr piscoturi Savoiardi
  • doua cutii a 250 gr mascarpone Galbani
  • 4 linguri de lichiorul Amaretto
  • cacaoa Darling
  • 4-5 oua
  • ciocolata
  • zahar pudra
  • batonul de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu, reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală


Separam albusul de galbenus la cele 4-5 oua de gaina (25 daca folositi de prepelita).


Amestecam galbenusurile cu zaharul, folosind robotul de bucatarie. In aceasta compozitie turnam doua linguri de lichior Amaretto. Adaugam brinza mascarpone si se omogenizeaza (cu mixerul).


Apoi se bat albusurile spuma (tot cu mixerul) si se incorporeaza si ele amestecind usor cu o lingura.


Am pregatit vasul (am pus in el o folie transparenta pentru ca dupa ce sta la rece sa scoatem tiramisul din acest vas si sa-l punem pe un platou). Primul strat este de crema. Al doilea de piscoturi inmuiate in cafea in care am mai adaugat si putin lichior Amaretto. Al treilea de crema, apoi iar piscoturi (depinde cit de inalt este vasul :) ). Dupa ce s-a umplut vasul se baga in frigider 3-4 ore.


Dupa ce-l vom scoate de la frigider, il vom pune pe un platou si vom presa cacao din belsug pe el.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu, reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 21 %
239.99 lei
189.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

Criss 1

01.12.2011, 20:32

Delicios! Sunt fan Tiramisu, desi il fac putin altfel.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

5621 puncte

Rocsi

5403 puncte

mihaelar63

4526 puncte

mirela0911

4500 puncte

Constelatialeu

4232 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rulouri de paste cu pui
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort șah

la 04:46

Ciuperci in stil asiatic

de Ksenya 4

ieri la 17:30

Muschi de vita impletit la cuptor

de Lau 9

ieri la 13:37

Chiftelute pufoase cu carne de porc si legume

ieri la 10:05

Peste umplut cu spanac

de Lau 9

ieri la 09:05

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă fara oua