Tiramisu reţetă originală, cu crema mascarpone

de aromearomate1 in Dulciuri, 10 Noi 2016 | 11803 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Desert delicios, rafinat si usor de preparat.

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr piscoturi (20 buc.)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf sare
  • cacao pt ornat
  • cafea aproximativ 250 ml
  • 100 ml Brendy (daca preferati cu alcool)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală, cu crema mascarpone:

Tiramisu reţetă originală

Separam ouale, galbenusurile de albusuri. Se freaca bine galbenusurile cu 3 linguri de zahar, pana cand devine o crema  albicioasa, cu aspect de crema.

Albusurile se bat separat cu un varf de sare. Cand spuma prinde putin volum adaugam zaharul ( 3 linguri). Spuma de albusuri este gata cand devine tare si lucioasa.

Peste galbenusuri se adauga crema de mascarpone, se omogenizeaza, dupa care se adauga usor spuma de albusuri, amestecand de jos in sus cu o furculita.

Siropul cu care insiropam piscoturile se face din cafea ( o parte cafea, a parte apa) peste care adaugam 1 lingura zahar, 1 plic zahar vanilat si Brandy. Trecem rapid piscoturile prin cafea pe ambele parti, ele trebuie doar putin umezite.

Intr-o cupa sau intr-un vas cu pereti inalti punem un strat de piscoturi, pe ele adaugam un start gros de crema, apoi alt strat de piscoturi  si inca un strat gros de crema. Peste ultimul strat se presara cacao. Se baga la frigider si se serveste peste 2-3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală, cu crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert fursecuri pentru Craciun