Ciocolata de nescafe (la pahar !!!)

de MotanLaOale in Dulciuri, 6 Mai 2011 | 2190 vizualizari

 

Fiind un mare amator de nescafe am salivat la reteta postata de mitinita "Blondine" si am incercat sa o fac cu mai mult nes sa iasa "Castanii". Ceasul rau a facut sa pun mai multa apa decat gandisem si a iesit moale. Fiind foarte, foarte buna se va manca "la panar" !!!

 

INGREDIENTE

  • 250g lapte praf
  • 200g zahar
  • 75ml apa (eu am pus 150ml si a iesit moale)
  • 100g unt
  • 4 linguri nescafe
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • nuci prajite
  • stafide inmuiate in esente
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de nescafe (la pahar !!!):

Nucile se pun la prajit intr-o tigaie pana se rumenesc putin si se la sa la racit.


Stafidele le-am pus la imuiat in alcool cu aroma de portacale 20 minute dupa care le-am scos la zvantat.


Zaharul cu apa se fierb 5 minute pana se topeste zaharul.


Se adauga zaharul vanilat, nesul si untul si se amesteca pana se topeste untul.


Se adauga laptele praf si se omogenizeaza.


Se adauga esenta de rom si stafidele.


Se unge o tava cu unt si se toarna compozitia.


Se presara nucile pe toata suprafata.


Se lasa la racit apoi se pune in frigider pentru cateva ore.


Se taie bucati si se serveste.


Eu am gresit cu apa si am obtinut o crema groasa, buna rau, pe care am pus-o in pahare pentru servit. Mergea si un mot de frisca dar nu am avut in casa.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de nescafe (la pahar !!!)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

MotanLaOale 1

12.05.2011, 12:42

sigur

Mihaela11_jo 1

14.05.2011, 22:29

Delicioasa

MotanLaOale 1

16.05.2011, 10:06

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

11390 puncte

RODIMUR

5340 puncte

mirela0911

5180 puncte

Rocsi

4900 puncte

Constelatialeu

4200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Albinita
  • 09

    MA

  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de cartofi, dres cu ouă și smântână

de RODIMUR 5

ieri la 23:13

Tort Fanta

ieri la 20:59

Muratura asortata

ieri la 19:48

Branzoaice umplute cu mere

ieri la 18:18

Fursecuri cu afine, curmale, nuci si migdale

de Ancutsa 5

ieri la 18:07

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si piscoturi