Tiramisu reţetă originala, cu frisca

de simona72 in Prajituri, 5 Mar 2015 | 79941 vizualizari

 

Pentru mine aceasta prajitura reprezinta prajitura perfecta...se face usor, rapid, fara coacere, ingrediente putine si cel mai important, este delicioasa! Am facut-o in multe feluri, iar daca veti da o cautare pe net veti gasi multe retete...cu oua sau fara, cu diferite arome, cu fructe...pana la urma este important sa gasiti varianta perfecta pentru voi. Eu pe asta o consider cea mai simpla si usoara. Am avut ingrediente pentru doua portii, asa ca una am donat-o parintilor:)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet mare de piscoturi Savoiardi
  • 1 cutie mascarpone de 250 gr
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 4-5 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 2 cesti cafea espresso (aproximativ 250-300 ml)
  • 2-3 lingurite zahar brut
  • 50 ml lichior Amaretto
  • 2 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originala, cu frisca:

Tiramisu reţetă originala, cu frisca

In primul rand faceti cafeaua...eu folosesc un espressor automat care face rapid cafeaua. Deci totul merge rapid:)) Indulcesc cafeaua cu zahar brut dupa gust, adaug lichiorul si o las sa se racesaca pana pregatesc crema.

Smantana pentru frisca o mixez impreuna cu zaharul pudra pana ajunge la consistenta dorita. Adaug treptat cate o lingura de mascarpone si mixez pana se desface branza si se incorporeaza in frisca. Cand am terminat de incorporat tot mascarponele este gata si crema. 

Pentru asamblare: pe masa de lucru va puneti toate cele necesare pentru asamblarea prajiturii. O tava maricica in care urmeaza sa asamblati prajitura, cafeaua racita o rasturnati intr-o farfurie adanca, castronul cu crema si piscoturile scoase din ambalaj. Treceti rand pe rand cate un piscot prin amestecul de cafea pentru o secunda doar, pe o parte si pe alta. Asezati cate doua randuri de piscoturi in tava, asta inseamna doua pachetele mici, adica jumatate din piscoturi. Turnati crema deasupra, o intindeti, o distribuiti uniform. Peste crema puneti restul de piscoturi la fel cum ati procedat cu primele.

Dati la frigider prajitura pentru 2-3 ore, pudrati cu cacao si serviti.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Atentie la cat inmuiati piscoturile in cafea...este suficient doar cat le-ati bagat si le-ati si scos imediat. Se inmoaie piscoturile in momentul in care stau la frigider...motiv pentru care este necesar ca prajitura sa stea cateva ore la rece.

2

Zaharul pudra cu aroma de vanilie il obtineti in casa astfel: rasniti zaharul in masina de cafea, il puneti intr-o cutie ermetica, iar peste zahar puneti pastai de vanilie de la care ati folosit semintele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originala, cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Sidy 1

27.12.2018, 14:51

O prajitura foarte usor de facut ce dispare la fel de usor din....farfurie ! A fost si nu mai este...

MihaelaMihaela57 1

03.03.2019, 21:04

mie mi se pare foarte putina crema, la atatea piscoturi. eu peste ultimul rand de piscoturi pun inca un strat de crema si apoi pudrez cu cacao.

LauraComan 1

31.01.2020, 21:15

Nu am inteles mai exact ce fac cu zaharul vanilat? Scrie doar cum il obtin si mai e mentionat la ingrediente ca vom folosi cateva linguridar pt prajitura mi-a fost putin neclar in ce punct il foloseam.

Era pt crema probabil? Eu am pus oricum in cafea putin zahar vanilat, i-a dat o aroma buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Tiramisu