Toba

de Miha in Mezel de casa, 13 Dec 2009 | 13445 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • urechi de porc
  • soric
  • ceafa
  • limba
  • rinichi
  • plamani
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Toba:

Se fierb pana devin moi urechile de porc si soric, impreuna cu o bucata de ceafa, limba, rinichii si plamanii. Ficatul va fi scos mai devreme ca sa nu devina prea tare si limba ca sa nu se desfaca la fiert.


In timpul fierberii se indeparteaza spuma, se sareaza si se adauga dupa gust cateva cepe marunte, cateva boabe de piper si o foaie de dafin.Se fierbe in vas descoperit la foc mic.


Cand totul este fiert se lasa sa se raceasca putin, apoi se taie in fasii urehile, limba, ficatul, rinichii si carnea, iar soricul se toaca cu satarul. Se adauga dupa gust sare si piper, usturoi zdrobit si supa in care a fiert carnea.


Compozitia inca calda se introduce in stomacul de porc bine curatat, care dupa aceea se coase.


Se fierbe la foc mic in apa cu o foaie de dafin, vreme de 40-50 de minute. In timp cat fierbe se inteapa.Daca iese sucul limpede toba este gata fiarta. Se scoate din vas, se toarna peste ea apa rece si se lasa pentru 1 ora sa se raceasca. Cand este inca calda se pune intre 2 funduri de lemn, iar deasupra se pune o greutate nu prea mare.


Pentru a o pastra pentru un timp mai indelungat se va afuma dupa presare.


Sursa: Carte de bucate / autor Nicolae Olexiuc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Toba" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

COMENTARII (4)

Nicolae 1

20.12.2012, 08:42

...fara plamini,ficat,,,se pune carne de la capul porcului se poate adauga si muschi dupa placere ,se ferbe capul pina se desface oasele de pe carne....limba nu se desface niciodata ....dupa afumare se pune din nou la presara ca sa nu prinda aer altfel nu sta timp mai indelungat...

NicoNicolass 1

29.06.2014, 17:51

Interesant
Ar fi fost bn daca avea si cateva poze asa ca un mic ajutor pt cei incepatori
Ms

babi5 1

18.12.2014, 07:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv cartofi in crusta de malai
  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pateuri cu brânză dulce

de RODIMUR 3

ieri la 22:04

Sarmale dezechipate

de RODIMUR 3

ieri la 20:05

Desert tort-Cos cu flori si zmeura

de ancutsa 5

ieri la 17:03

Costite cu miere la cuptor

de Camelya 5

ieri la 13:42

RETETA RECOMANDATA
Pastramă din mușchiuleț de porc