Toba

de Miha in Mezel de casa, 13 Dec 2009 | 19110 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • urechi de porc
  • soric
  • ceafa
  • limba
  • rinichi
  • plamani
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Toba:

Se fierb pana devin moi urechile de porc si soric, impreuna cu o bucata de ceafa, limba, rinichii si plamanii. Ficatul va fi scos mai devreme ca sa nu devina prea tare si limba ca sa nu se desfaca la fiert.

In timpul fierberii se indeparteaza spuma, se sareaza si se adauga dupa gust cateva cepe marunte, cateva boabe de piper si o foaie de dafin.Se fierbe in vas descoperit la foc mic.

Cand totul este fiert se lasa sa se raceasca putin, apoi se taie in fasii urehile, limba, ficatul, rinichii si carnea, iar soricul se toaca cu satarul. Se adauga dupa gust sare si piper, usturoi zdrobit si supa in care a fiert carnea.

Compozitia inca calda se introduce in stomacul de porc bine curatat, care dupa aceea se coase.

Se fierbe la foc mic in apa cu o foaie de dafin, vreme de 40-50 de minute. In timp cat fierbe se inteapa.Daca iese sucul limpede toba este gata fiarta. Se scoate din vas, se toarna peste ea apa rece si se lasa pentru 1 ora sa se raceasca. Cand este inca calda se pune intre 2 funduri de lemn, iar deasupra se pune o greutate nu prea mare.

Pentru a o pastra pentru un timp mai indelungat se va afuma dupa presare.

Sursa: Carte de bucate / autor Nicolae Olexiuc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Toba" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Nicolae 1

20.12.2012, 08:42

...fara plamini,ficat,,,se pune carne de la capul porcului se poate adauga si muschi dupa placere ,se ferbe capul pina se desface oasele de pe carne....limba nu se desface niciodata ....dupa afumare se pune din nou la presara ca sa nu prinda aer altfel nu sta timp mai indelungat...

NicoNicolass 1

29.06.2014, 17:51

Interesant
Ar fi fost bn daca avea si cateva poze asa ca un mic ajutor pt cei incepatori
Ms

babi5 1

18.12.2014, 07:07

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de prajitura Duo

ieri la 00:13

Reteta de tarta cu lamaie

pe 04.06 la 23:38

Reteta de chifle cu lapte

pe 04.06 la 23:18

Reteta de placinte cu faina fara gluten

pe 31.05 la 13:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3304 puncte

oanapl

1009 puncte

trifadalia

420 puncte

mihaelar63

399 puncte

abstract01

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Caltabos a la Costi