Toba de casa

de claudiaO in Mezel de casa, 8 Ian 2019 | 1049 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 căpătâna de porc
  • 3 urechi
  • 1 kg carne din pulpa
  • 3 limbi de porc
  • 2 spline
  • 1,5 kg genunchi de porc ( doar rotule cu soric pe ele)
  • Sare după gust
  • Piper
  • Boabe de ienibahar
  • Condimente de cârnați
  • Foi fac un 4-5 buc
  • 5-6 căței de usturoi zdrobiti
  • 2 buc bumbare ( membrana aceea lunguiata si ondulata)
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Toba de casa:

Capul de porc il curățăm, eventual mai parlim pe ici pe colo daca mai este nevoie. După ce il spălăm, punem la fiert cu apa rece, cat sa acopere de vreo palma.Tot aici punem si urechile curățate si spălate si genunchii. Punem sare, luam spuma formată, apoi adăugăm foi de fac un, boabe de piper si ienibahar. Lăsăm să fiarbă bine, pana se desprinde carnea după oase, apoi separăm.


Între timp fierbem si carnea, splinele si limba( si asta se curăță bine de pielite). Lăsăm să se răcească apoi le tăiem fasii mărisoare. Carnea de la cap o tăiem la fel ,eventual dam deoparte surplusul de grăsime de la gusa.


Condimentam după preferinta cu piper,condimente cârnați, usturoiul il trecem cu sare si il reluăm cu zeama de la cap. Amestecăm toata compoziția si apoi umplem membranele , nu foarte îndesat, deoarece se strâng la fiert. Inainte de legare nu uitam sa punem si zeama de la cap, în plus față de mujdei.


Punem la fiert in zeama rămasă de la cap si carne cca 40 min.avand grija sa iltepam ici colo cu un ac ca sa iasa aerul.


Scoatem tobele pe o tava si punem un taler greu peste ele pana a doua zi.


Se poate da la fum câteva zile sau se serveste direct.

 

TIPS-URI

1

Pentru a fi sigura ca nu plesneste la fiert,inainte de fierbere eu pun toba într-un ciorap (dres de dama) nou pe care il innod.

2

Servim cu muștar si hrean.

Daca ti-a placut reteta noastra "Toba de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

CameliaR 1

08.01.2019, 13:47

Si mai buna cand este facuta in casa!

Rocsi 1

08.01.2019, 18:37

Arata foarte bine! Bravo!

dantes 1

11.01.2019, 11:34

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mini franzelute cu lapte si unt
  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

RETETA RECOMANDATA
Toba de casa