Tocana de cartofi cu arome de toamna

de Constelatialeu in Mancaruri cu carne, 24 Sep 2020 | 3476 vizualizari

 

Mi-a venit asa o pofta sa fac o tocana cu multa ceapa, ardei capia, morcov si cartofi.Binenteles ca am asezonat-o cu niste costita afumata, asa de pofta, de gust.....

 

INGREDIENTE

  • 400 g costita afumata
  • 500 g ceapa ( curatata)
  • 250 g morcov ( curatat)
  • 450 g ardei capia ( curatat)
  • 1 kg cartofi ( curatati)
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper multicolor
  • boia dulce
  • patrunjel frunze
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de cartofi cu arome de toamna:

Mai intai mi-am pregatit toate ingredientele, am curatat legumele, apoi le-am spalat si taiat. Ceapa am taiat-o solzisori, ardeiul l-am taiat cubulete mici, morcovul l-am dat pe razatoarea mica iar cartofii i-am taiat in bucati potrivite. Am pus uleiul intr-o cratita, am taiat bucatele costita apoi am pus-o in uleiul incins sa se rumeneasca putin, apoi am scos-o din cratita si am adaugat legumele, mai putin cartofii. Am adaugat un pic de sare si am calit la foc iute pentru cca 15 min, apoi am adaugat o cescuta cu apa , am redus focul si am mai lasat cca 10 min pe foc. Am transferat legumele calite intr-o oala de lut, am adaugat costita si cartofii, apoi am pus cca 1 l apa in cratita in care am calit legumele , apoi am turnat apa in oala de lut. Am presarat piper macinat si boia dulce. Am bagat oala de lut la cuptor, am dat drumul la foc mic pentru cca 2 ore. Dupa 2 ore am scos oala din cuptor si am presarat patrunjel tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de cartofi cu arome de toamna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

dantes 1

26.09.2020, 09:08

Gustoasa!

Gherca Daniela 1

28.09.2020, 16:53

Rocsi 1

28.09.2020, 20:02

Asta este o bunatate de tocanita! Sa tot mananci asa ceva!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Iahnie ardeleneasca de fasole boabe cu carnati prajiti