Tocana de cartofi cu piept de pui

de Rocsi in Pui, 19 Mai 2014 | 3341 vizualizari

 

Este plina piata de legume proaspete si imi place mult sa le folosesc pentru ca dau un gust aparte preparatelor. Si ce puteam pregati mai bun decat o tocanita care sa imi incante papilele gustative? Sper sa va fie si voua pe plac!

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov
  • 2 cepe verzi
  • 1 ardei kapia
  • 4 cartofi
  • 1/2 piept de pui dezosat
  • 150 gr rosii decojite
  • 1/2 lingura pasta de tomate
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa boia de ardei dulce
  • 2 crengute marar verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de cartofi cu piept de pui:

Spalam puiul, il tmponam cu un servetel apoi il taiem bucati potrivite.

Ceapa verde o taiem roondele, ardeiul kapia il curatam de seminte si il taiem fasii potrivite, iar morcovul il decojim si il taiem bucatele.

Intr-o tigaie incingem uleiul, inabusim bucatile de pui apoi punem legumele taiate.

Le lasam cam 3 minute, acoperim totul cu apa, condimentam cu sare, piper si boiaua de ardei dulce.

Punem un capac deasupra si lasam sa fiarba cam 15-20 de minute.

Curatam cartofii, ii taiem in 6 sau 8, depinde cat sunt de mari si le dam drumul in tocanita.


Mai completam cu putina apa fierbinte.

Dupa circa 10 minute incorporam rosiile decojite tocate marunt.

Lasam sa scada, gustam carnea si cartofii sa fie patrunse si daca sunt gata punem pasta de tomate, mararul verde tocat marunt si mai dam doar 3-4 clocote.

Se serveste calda cu muraturi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de cartofi cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

Rocsi 1

20.05.2014, 20:55

Cu mare drag Marcela

simonacallas 1

22.05.2014, 21:15

Si mie mi-e dor de o tocanita Brava

Rocsi 1

23.05.2014, 20:46

Simona ma bucur ca iti place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tocana de cartofi