Tocana de ceapa cu carne de porc

de marcela1979 in Porc, 2 Mar 2013 | 4643 vizualizari

 

Imi era dor de o tocana de carne cu multa ceapa si asa ca am facut ceva bun.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de ceapa rosie
  • 2 ardei grasi rosii
  • 300 gr carne de porc
  • 50 ml ulei
  • 2 linguri de bulion
  • un varf de cutit de piper
  • o lingura de sare
  • o legatura frunze de patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de ceapa cu carne de porc:

Ceapa se curata si se taie pestisori, ardeiul se curata de cotor si se taie fasii subtiri. Carnea de porc se taie cubulete. Intr-o cratita se pune uleiul si cand este incins se pune ceapa. Se adauga ardeiul gras si putina apa cam 50 ml  si se lasa sa se inabuse. Cand s-au inabusit se adauga carnea de porc se amesteca cu ceapa si ardeii si se adauga  apa sa acopere carnea. Se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit. Cand a fiert carnea se adauga 2 linguri de bulion, se amesteca, se mai adauga sarea si piperul si se mai lasa sa dea cateva clocote. La sfarsit se presara patrunjel verde tocat.

Se serveste calda .

 

TIPS-URI

1

se serveste cu mamaliga sau cu pireu ,dar merge si cu paine si neaparat cu niste salata ori de muraturi ,ori salata verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de ceapa cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

loredanaaa 1

02.03.2013, 11:09

buna

Cris2711 1

02.03.2013, 15:30

ce as gusta si eu

adry88 1

02.03.2013, 18:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec After Eight
  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!