Tocană de dovleac

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 4 Dec 2014 | 1752 vizualizari

 

O rețetă pentru zilele în care nu vrem sau nu avem voie carne ;)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg dovleac
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 cartof dulce
  • 1 ceapă
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 cm rădăcină ghimbir
  • 1 linguriță curry
  • 1/4 linguriță scorțișoară măcinată
  • sare
  • piper negru
  • 500 ml apă
  • 3-4 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocană de dovleac:

Pregătim legumele. Curățăm, spălăm și tăiam cubulețe toate legumele. Călim ceapa și usturoiul tocate mărunt. Adăugăm ghimbirul curățat de coajă și dat pe răzătoare, praful de curry și scorțișoara măcinată. Amestecăm bine și gătim pentru 1 minut.


Adăugăm legumele cubulețe și acoperim cu apă. Condimentăm cu sare și piper. Aducem la fierbere apoi dăm la cuptor pentru 45-50 minute la foc mare (200 grade C).


La servire se mai poate adăuga piper negru proaspăt măcinat. În cazul în care preferați mâncarea iute, adăugați un ardei iute tocat mărunt înainte de a da mâncarea la cuptor.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocană de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Aurelia 07_07 1

04.12.2014, 20:20

reisnaor_2006 1

05.12.2014, 08:13

bunaaaaaaaaaaaa

Panacris 1

05.12.2014, 08:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Reteta video: Pere în vin roşu cu crema mascarpone - Philips Multicooker