Tocana de iarna

de Sim0na in Conserve, 18 Sep 2012 | 3469 vizualizari

 

Din categoria: ce a mai gatit mama :)) Binenteles cu ajutorul meu, ca doar na.. cineva trebuie sa curete si sa toate legumele :P
Am reusit sa fac doar cateva poze cu telefonul... nu foarte reusite din pacate

 

INGREDIENTE

  • 3 kg gogosari
  • 1 kg ceapa alba
  • 0,5 kg morcov
  • 400 g pasta de tomate
  • 500 ml ulei floarea soarelui
  • 200 g orez
  • 2 linguri zahar
  • sare dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de iarna:

Legumele se spala si se toaca in bucati potrivite. Orezul se fierbe pe jumatate.

Legumele tocate se pun la calit in ulei. Cand si-au schimbat putin culoarea se adauga si orezul, iar cand sunt aproape gata se pune pasta de tomate. Se fierbe cat este necesar (aici ne-am dat la vorba si.. nu mai stiu cat).

Cand tocana este gata, se pune in borcane care se sigileaza, apoi se pun intr-o tava la cuptor. Se lasa sa "fiarba" 10 minute, la foc mic. Noi le-am lasat pana a doua zi in cuptorul inchis, sa se raceasca treptat, apoi.. le-am depozitat fiecare pe unde a putut.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tocana de iarna-0
Tocana de iarna-1
Tocana de iarna-2
Tocana de iarna-3

COMENTARII (21)

Rux

Rux 1

19.09.2012, 21:16

Mmmm cat de bine arata!

mamaieelena

mamaieelena 1

19.09.2012, 21:38

arata bine

cocineraviajera

cocineraviajera 1

19.09.2012, 22:26

Mmmm, ce culoare apetisanta are!Good

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53