Tocana de legume

de mirela0911 in Mancaruri de post, 4 Aug 2020 | 10767 vizualizari

 

O mancare gustoasa cu legume de vara, pline de culoare si vitamine.

 

INGREDIENTE

  • 1 buc morcov
  • 1 buc ceapa alba
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 buc rosie
  • 1 buc vanata
  • 250 ml bulion
  • 1 crenguta cimbru
  • sare, piper dupa gust
  • patrunjel verde
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 ml apa
  • 1/2 cana orez
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume:

Se curata legumele. Se pune uleiul la incins intr-o cratita.

Morcovul se da pe razatoarea cu gauri mici. Se pune la calit in ulei.

Ceapa se taie marunt si se pune peste morcov, la calit. Ardeiul gras rosu si verde se taie cubulete si se pun peste celelalte legume.

Dovlecelul se da pe razatoarea cu gauri mari. Se pun in cratita si se amesteca. Se presara putina sare si se amesteca totul impreuna. Se toarna cei 100 ml apa fierbinte. Se lasa sa dea cateva clocote.

Rosia se opareste in apa fierbinte pentru cateva secunde si se decojeste. Se taie in cubulete si se pune in cratita. La final se adauga vanata coapta si tocata marunt.

Se toarna bulionul, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa fiarba cateva minute, impreuna cu crenguta de cimbru.

Intre timp se fierbe orezul separat in apa cu sare. La final se adauga orezul, se amesteca, se lasa sa dea inca 2-3 clocote, se pune patrunjelul verde tocat, se stinge focul, se acopera cratita si se lasa putin asa inainte de a fi servita.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume (varianta de primavara)