Tocana de legume cu masline (de post)

de xana in Mancaruri de post, 23 Noi 2013 | 3489 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe mari
  • 2 catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 200 gr pasta de rosii
  • 200 gr ciuperci(am avut din conserva)
  • 2-3 ardei rosii copti
  • 1 vanata proaspata
  • 1 vanata coapta
  • cca 150 gr masline
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume cu masline (de post):

Taiem vanata proaspata cubulete apoi presuram sare si o lasam cca 20 de minute deoparte.


Ceapa si ardeii copti se taie fasii, morcovul rondele, usturoiul, maslinele si ciupercile cat se poate de marunt iar vanata coapta se toaca.


Intr-o oala cu putin ulei de masline se pun ceapa, usturoiul, morcovul si foaia de dafin si se lasa la calit pana se inmoaie putin. Adaugam ciupercile si mai lasam putin la calit. Urmeaza apoi vinetele amandoua, ardeii si pasta de rosii, sare si piper si se lasa la foc domol, acoperit cu capac, pana scade tot sucul si legumele sunt fierte. Amestecam din cand in cand sa nu se prinda.


Spre sfarsit adaugam si maslinele, lasand sa fiarba totul impreuna inca 10 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume cu masline (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

xana 1

25.11.2013, 19:20

Multumesc

susu 1

26.11.2013, 17:16

minunat Xana, ce poate sa fie mai gustos,ardei copti, vinete, ciuperci....

xana 1

26.11.2013, 17:44

Multumesc mult, Susu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tocana de vinete cu legume