Tocana de legume cu porc

de papabundetot in Porc, 16 Feb 2014 | 1602 vizualizari

 

Aseara ma uitam la o emisiune Tv si cei de acolo mancau ceva rustic,asa ca mi-a venit si mie ideea de a face o tocana,ceva rustic dar cu aromele care imi plac…si care nu sunt neaparat traditionale :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1 praz
  • 1 ceapa alba
  • 5 catei usturoi
  • 200 gr carne de porc proaspata
  • 500 gr oase afumate porc
  • 2 morcovi
  • o mana arpacas
  • fasole verde
  • brocoli
  • 1 lingurita seminte fenicul
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita turmenic
  • 1/2 lingurita flori de lavanda
  • 1 lingurita sare roz de Hymalaia
  • 1/2 lingurita chilly
  • 1 lingurita harissa
  • 1/2 lingurita garam masala
  • 2 foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume cu porc:

Intr-o oala cu apa am pus la foc oasele afumate sa fiarba bine, luand spuma formata pentru a obtine un lichid transparent si gustos pe care mai apoi l-am folosit sa fierb tocana.


Dupa ce oasele au fiert, le-am scos sa se raceasca si mai apoi am luat carnea de pe ele si am adaugat-o la tocana.


Am tocat marunt ceapa, usturoiul, prazul si le-am pus intr-o oala cu 2 linguri de ulei, am adaugat si condimentele (harissa, garam masala, turmenic, semintele de fenicul, florile de lavanda, sarea, chilly, boiaua, foile de dafin), le-am lasat sa se patrunda si sa se combine aromele, am adaugat apoi morcovul taiat felii, arpacasul, carnea proaspata taiata cubulete nu foarte mici, am amestecat si am mai lasat putin asa la foc, apoi am pus o parte din apa in care au fiert oasele si am lasat sa fiarba pana cand au fost patrunse aproape total, am mai adaugat fasolea verde si brocolli pe care le-am avut in congelator, am completat cu apa de la oasele afumate si am lasat pana au fiert toate complet si zeama a mai scazut.


Noi am mancat aceasta tocana cu paine proaspata si ardei iuti murati, insa se poate servi si cu o salata sau orice altceva va place.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume cu porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Geanina87 1

16.02.2014, 22:02

Alexandra Burz 1

17.02.2014, 09:22

Ubulika 1

17.02.2014, 09:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tocana de vinete cu legume