Tocana de pui cu mamaliguta

de mirela0911 in Pui, 20 Feb 2011 | 4894 vizualizari

 

De pe vremea cand mergeam la tara la bunici in vacantele de vara, am fost invatata cu tocana si mamaliga. Aceasta reteta o facea si bunica si matusa si mama, asa am invatat-o si eu.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui (daca se poate de casa e si mai bine)
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingurita boia
  • sare, piper
  • 3 lg faina
  • lapte, smantana
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de pui cu mamaliguta:

Se spala puiul bine si se transeaza. Eu am avut de data aceasta pui din magazin. Am folosit din el pulpele, aripioarele si pieptul.


Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune la calit in putin ulei cateva minute. Se pun bucatile de carne si se calesc si acestea pe ambele parti. Se pune boiaua, se amesteca repede si se adauga apa in functie de cat sos doriti. Se lasa sa fiarba. In timp ce fierbe se pune si sare dupa gust.


Intr-o farfurie se pune faina si se omogenizeaza cu laptele. Cand furculita intra usor in carne, se face focul mic si se toarna amestecul de lapte cu faina peste carne, amestecand repede sa nu faca cocoloase. Se lasa pe foc sa mai fiarba pana se ingroasa putin iar la sfarsit se adauga 1-2 lg smantana. Se presara patrunjel. In farfurie fiecare poate sa-si puna piper. Eu nu am pus in cratita pt.copii.


Se serveste doar cu mamaliga!!! (cel putin eu nu percep tocana de pui fara mamaliga).


 

TIPS-URI

1

Tocana iese mai buna si mai gustoasa cu pui de casa. Nici nu se compara gustul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de pui cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

20.02.2011, 20:59

imi place

LUK 1

20.02.2011, 22:56

buna buna

Krystyan Trendy 1

06.11.2013, 09:39

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pui cu gutui