Tocana pentru iarna

de GeorgiG in Zacusca, 28 Aug 2016 | 3782 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 kg ardei capia si gogosar
  • 1 kg morcov
  • 1,5 kg ceapa
  • 0,5 kg telina
  • 0,5 kg dovlecel
  • 750 ml suc de rosii
  • 300 ml ulei
  • 150 g orez
  • sare,piper,boia dulce, foi de dafin
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana pentru iarna:

Mai intai coacem ardeiul. Eu folosesc si gogosar si capia. Curatim ardeiul sa-l lasam la scurs. Dam pe razatoarea mare telina, morcovul si dovlecelul.


Ceapa si ardeiul copt le-am dat prin masina de tocat carne. Se pot toca la mana daca aveti rabdare.


Intr-un vas incapator punem uleiul si ceapa si-l punem pe foc. Lasam sa clocoteasca cateva minute, apoi adaugam si morcovul si telina rase.


Lasam sa fiarba. Dupa ce s-au inmuiat legumele adaugam si dovlecelul ras, apoi ardeiul copt. Lasam sa fiarba, amestecand periodic.


Adaugam si sucul de rosii si condimentele. Eu introduc cratita la cuptor la foc mic si las sa fiarba pana se ridica uleiul deasupra. Orezul se fierbe separat si se adauga cu o jumatate de ora inainte de a opri focul.


Intre timp am sterilizat borcanele punandu-le pe o tava pe aragaz.Se vor incalzi de la caldura degajata de cuptor.


Punem tocana calda in borcane, le infiletam, apoi le asezam intr-o tava si le introducem in cuptor la foc minim pentru 30 de minute, fara a preincalzi cuptorul.


Oprim focul si lasam borcanele in cuptorul inchis pana se racesc complet. Eu le las de seara pana dimineata.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mirela0911 1

03.09.2016, 19:27

Tare buna va fi la iarna!

Panacris 1

07.09.2016, 10:13

GeorgiG 1

07.09.2016, 20:59

Asa este ! Este foarte buna iarna !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete si dovlecei