Zacusca cu vinete

de Alina26 in Zacusca, 18 Mar 2013 | 1267 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2kg vinete
  • 2kg ardei rosi
  • 1kg ceapa
  • 1kg morcovi
  • 800g sos de rosii
  • 500ml ulei de floarea soarelui
  • 3 frunze de dafin
  • sare
  • piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu vinete:

1.Coacem vinetele in cuptor,lasam sa raceasca,le curatam si le lasam la scurs.Coacem si ardeii,ii curatam si ii lasam la scurs.


2.Curatam ceapa si o tocam marunt.O punem intr-o oala (in care sa nu se prinda) cu ulei la calit.Curatam morcovii,ii dam pe razatoare si ii puem in oala dupa ce s-a calit ceapa.Lasam sa se inmoaie si morcovii,adaugam putina sare.


3.Tocam vinetele si ardeii si ii adaugam peste ceapa si morcovi.Lasam sa fiarba crca 15 minute.Adaugam sos-ul de rosii,sare,piper si frunze de dafin.Trebuie sa fiarba pana scade tot lichidul (practic pana se ridica uleiul la suprafata,circa 2 ore).Mestecati des,ca sa nu se prinda.Daca mai este necesar puteti sa mai adaugati ulei.


4.Cand a scazut,punem in borcane,cat zausca inca mai este fierbinte.Acoperim borcanele cu prosoape si lasam peste noapte pana se raceste.


Sper sa va placa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Bia27 1

18.03.2013, 20:27

a mea s-a terminat demult...iau un borcanel de la tine ...e bunnaa!!

Alina26 1

18.03.2013, 21:49

chiar te rog Bia27...t astept!!!!

Sim0na 1

19.03.2013, 11:28

buna tare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia