Zacusca cu vinete

de Alina26 in Zacusca, 18 Mar 2013 | 3498 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2kg vinete
  • 2kg ardei rosi
  • 1kg ceapa
  • 1kg morcovi
  • 800g sos de rosii
  • 500ml ulei de floarea soarelui
  • 3 frunze de dafin
  • sare
  • piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu vinete:

1.Coacem vinetele in cuptor,lasam sa raceasca,le curatam si le lasam la scurs.Coacem si ardeii,ii curatam si ii lasam la scurs.

2.Curatam ceapa si o tocam marunt.O punem intr-o oala (in care sa nu se prinda) cu ulei la calit.Curatam morcovii,ii dam pe razatoare si ii puem in oala dupa ce s-a calit ceapa.Lasam sa se inmoaie si morcovii,adaugam putina sare.

3.Tocam vinetele si ardeii si ii adaugam peste ceapa si morcovi.Lasam sa fiarba crca 15 minute.Adaugam sos-ul de rosii,sare,piper si frunze de dafin.Trebuie sa fiarba pana scade tot lichidul (practic pana se ridica uleiul la suprafata,circa 2 ore).Mestecati des,ca sa nu se prinda.Daca mai este necesar puteti sa mai adaugati ulei.

4.Cand a scazut,punem in borcane,cat zausca inca mai este fierbinte.Acoperim borcanele cu prosoape si lasam peste noapte pana se raceste.

Sper sa va placa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Bia27 1

18.03.2013, 20:27

a mea s-a terminat demult...iau un borcanel de la tine ...e bunnaa!!

Alina26 1

18.03.2013, 21:49

chiar te rog Bia27...t astept!!!!

Sim0na 1

19.03.2013, 11:28

buna tare

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia