Tocanita belgiana cu carne de vita si bere - Carbonade

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 9 Aug 2016 | 725 vizualizari

 

Stoofvlees sau Carbonade este o tocanita traditionala belgiana, din zona flamanda care este facuta cu carne de vita si bere.


In Franta este de asemenea gatita in regiunea din nordul Frantei.

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg de pulpa de vită taiata bucati
  • 2 cepe normale sau 6-8 verzi
  • 5 morcovi
  • thym, dafin
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingură de zahăr brun
  • 70 cl de bere neagra sau blonda (dupa preferinta)
  • 2 linguri de muștar iute
  • 2 felii de turtă dulce
  • sare și piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita belgiana cu carne de vita si bere - Carbonade:

În oala sub presiune, puneti la prajit bucatile de carne in uleiul incins.

Se adaugă ceapa taiata marunt si se rumenesc impreuna timp de 5 minute, amestecând din cand in cand.

Punem sare, piper, cimbrul uscat si foaia de dafin si adaugam berea.

Închideți oala sub presiune și lasati sa fiarba timp de 45 de minute (1 oră într-o oală de fonta normala).

După 45 min/o oră, se adaugă zaharul brun, muștarul și feliile de turtă dulce maruntite.

Se completeaza cu morcovii curatati si taiati rondele.

Se închide din nou oala sub presiune și se fierbe timp de 1 oră (2 ore la foc mediu într-o oală de fonta normala).

Traditional se serveste cu cartofi prajiti (noi am  servit cu piure)!

 

Pofta Buna 

 

 

TIPS-URI

1

Dacă va ramane nu ezitati a doua zi sa faceti o turtă/plăcintă.

RETETA IN IMAGINI

Tocanita belgiana cu carne de vita si bere - Carbonade-0
Tocanita belgiana cu carne de vita si bere - Carbonade-1
Tocanita belgiana cu carne de vita si bere - Carbonade-2
Tocanita belgiana cu carne de vita si bere - Carbonade-3
Tocanita belgiana cu carne de vita si bere - Carbonade-4
Tocanita belgiana cu carne de vita si bere - Carbonade-5
Tocanita belgiana cu carne de vita si bere - Carbonade-6
Tocanita belgiana cu carne de vita si bere - Carbonade-7

COMENTARII (16)

Catalina L

Catalina L 1

10.08.2016, 13:56

multumesc la toti.... v-o recomand cu caldura

Rocsi

Rocsi 1

10.08.2016, 21:13

Suna bine. Sosul ala si cu piure, mi se pare demential!

mirela0911

mirela0911 1

14.08.2016, 10:27

Mmmm ce bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!