Tocanita cu carne de porc, mazare si cartofi

de katty in Porc, 11 Feb 2021 | 7819 vizualizari

 

Pentru ca dezghetasem prea multa carne si mi-ati facut pofta pe aici cu niste tocanite, am facut si eu una, mai ales ca aveam niste salata verde si nu stiam cu ce sa o mananc. Ma rog, stiam eu ce sa fac cu ea, dar ce dieta e aia fara o tocanita .....

 

INGREDIENTE

  • 300 gr pulpa de porc
  • 2 cepe
  • 3 cartofi
  • 150 gr mazare
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 150 gr rosii pasate
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru uscat
  • maghiran uscat
  • 2 foi de dafin
  • patrunjel verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu carne de porc, mazare si cartofi:

Taiem carnea in bucati potrivite.

In uleiul incins punem carnea. Cand s-a albit bine pe toate partile, adaugam ceapa tocata fin. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic. Amestecam ocazional.

Cand ceapa a devenit translucida, adaugam cartofii taiati in 6 pe lungime si mazarea. Acoperim cu apa, punem cimbrul si foile de dafin si fierbem la foc mic 15 minute. Adaugam rosiile, pasta de ardei, sare, piper si maghiranul. Daca este nevoie mai completam cu apa calda. Mai fierbem 10 minute.

Oprim focul si adaugam patrunjelul verde.

TIPS-URI

1

puteti inlocui carnea de porc cu carne de pui sau vita

2

daca aveti o carne mai tare fiebeti-o de jumatate inainte de a adauga legumele

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu carne de porc, mazare si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

dantes 1

14.02.2021, 09:58

Buna!

mirela0911 1

14.02.2021, 11:34

Cred ca a iesit tare gustoasa!

Rocsi 1

14.02.2021, 18:29

Aici as veni la masa si as servi portie dubla!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de porc cu mazare si friganele