Tocanita de caprioara

de katty in Mancaruri cu carne, 9 Ian 2017 | 5827 vizualizari

 

Desi dureaza destul de mult pregatirea carnii, eu zic ca merita asteptarea.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr carne de caprioara cu os
  • 200 gr arpagic de ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 150 gr masline
  • 2 linguri de untura
  • foi de dafin
  • sare
  • piper negru macinat
  • rozmarin
  • cimbru uscat
  • ienibahar boabe
  • 250 ml vin rosu
  • 200 gr pasta de tomate
  • 1 lingura pasta de ardei
  • patrunjel verde ptr decor
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de caprioara:

Spalam carnea, o curatam de pielite si o asezam intr-un vas. Turnam peste ea vinul, piper, 1 crenguta cimbru, rozmarin, cateva boabe ienibahar, 2-3 foi de dafin si morcovul curatat si taiat rondele. Lasam carnea la fezandat, la rece, 24 de ore. Din cand in cand, o intoarcem. A doua zi, scurgem carnea si o punem la rumenit intr-o cratita, intr-o lingura de untura. Cand carnea a inceput sa se rumeneasca, adaugam rondelele de morcov. Lasam cateva minute pana morcovul se inmoaie usor si stingem cu vinul caldut. Lasam sa fiarba pana vinul scade la jumatate, apoi adaugam apa calduta si fierbem pana carnea se inmoaie. Punem pasta de rosii si ardei, sare, piper, rozmarin, putin cimbru si arpagicul pe care l-am tras cateva minute, intr-o tigaie, in untura ramasa. Dam cratita la cuptor pana sosul scade. Inainte cu 5 minute de a fi gata, punem maslinele. Servim tocanita fierbinte, cu patrunjel verde presarat deasupra si mamaliga.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de caprioara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

dantes 1

10.01.2017, 10:20

Interesant!

mirela0911 1

10.01.2017, 13:11

miki_a 1

10.01.2017, 20:13

Am mancat asa ceva in copilarie.....foarte bună, de altfel!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ceapa cu pipote