Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Pentru tocanite, programul stew de la multicooker este ideal : legumele raman intregi indiferent cat de bine fierte sunt, iar carnea capata consistenta lipicioasa, topindu-se in gura :X
Curatam legumele , le spalam si le tocam ( ceapa, ardei gras, usturoi ), apoi le punem in vasul de la multicooker impreuna cu 4-5 linguri cu ulei. Pornim aparatul pe programul stew, cu capacul pus.
Portionam ciolanul in bucati potrivite pe care le vom adauga peste legume, dupa 5-10 minute de la pornira aparatului. Inchidem din nou capacul si lasam sa se inabuse alte 5 minute.
Curatam cartofii, ii spalam in apa rece si-i feliem grosier . Scurgem apa.
Deschidem capacul de la multicooker si adaugam cartofii, impreuna cu 1-2 cani cu apa fierbinte ( cat sa cuprinda feliile de cartofi ) . Condimentam cu sare, piper , cimbru si boia. Lasam sa fiarba pana ce furculita intra usor in cartofi, moment in care adaugam pasta de ardei/ gogosar.
Dupa alte 5 minute oprim aparatul si scoatem din priza.
Presaram marar tocat si servim tocanita fierbinte, alaturi de gogonele murate.
Pofta buna!
1
Pentru a reduce timpul de fierbere adaugam pasta de rosii/ bulionul spre final, cand restul ingredientelor este deja fiert.
2
Daca ciolanul este foarte sarat nu adaugati sare decat la final si doar dupa ce gustati sosul.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult