Tocanita de cartofi cu coasta de porc si ciuperci

de carmenvlad in Porc, 7 Mar 2011 | 19700 vizualizari

 

O mancare pentru serile lungi de iarna cu cartofi si costita de porc afumata.

 

INGREDIENTE

  • 4-5 cartofi
  • 4-8 bucati coasta porc
  • 8-10 ciupercute
  • 50 ml ulei
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei gas rosu
  • 1 bucatica mica ghimbir
  • ½ lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita secretul gustului
  • Cateva boabe piper
  • 1 frunza dafin
  • 1-2 linguri pasta de tomate
  • 2 catei de usturoi

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi cu coasta de porc si ciuperci:

Se portioneaza coasta si se pune la fiert cu ½ lingurita sare. Se caleste ceapa in ulei, se adauga morcovul ras, ghimbirul ras, ardeiul gras tocat cubulete, frunza de dafin si secretul gustului de legume. Se mai caleste putin si apoi se adauga ciupercile intregi si cartofii taiati in patru. Se lasa sa dea cateva clocote si se adauga cu polonicul zeama din carnea de costita care fierbe. Apoi se adauga cateii de usturoi taiati marunt si busuiocul uscat. Se acopera si se lasa sa fiarba 20-25 de minute la foc mic. Se pun apoi bucatile de coasta fierte, se adauga pasta de tomate dizolvata in apa calda si se mai lasa sa dea cateva clocote. Se serveste cu patrunjel tocat marunt si cu muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu coasta de porc si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

zaharia_mihaela2005 1

08.03.2011, 12:12

tare gustoasa

madi_marin 1

08.03.2011, 20:08

arata foooaaaarte binee....

carmenvlad 1

13.03.2011, 13:06

Va multumesc dragele mele, pentru comentarii. Eu cred ca fiecare are un fel aparte de a gati, fiecare pune ceva din sufletul si inima sa in fiecare reteta. Sunt retete pe care le facem cu drag pentru cei apropiati noua. Si sunt toate reusite.

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de Porc in Miere si Balsamic