Tocanita de cartofi cu coasta de porc si ciuperci

de carmenvlad in Porc, 7 Mar 2011 | 14457 vizualizari

 

O mancare pentru serile lungi de iarna cu cartofi si costita de porc afumata.

 

INGREDIENTE

  • 4-5 cartofi
  • 4-8 bucati coasta porc
  • 8-10 ciupercute
  • 50 ml ulei
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei gas rosu
  • 1 bucatica mica ghimbir
  • ½ lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita secretul gustului
  • Cateva boabe piper
  • 1 frunza dafin
  • 1-2 linguri pasta de tomate
  • 2 catei de usturoi

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi cu coasta de porc si ciuperci:

Se portioneaza coasta si se pune la fiert cu ½ lingurita sare. Se caleste ceapa in ulei, se adauga morcovul ras, ghimbirul ras, ardeiul gras tocat cubulete, frunza de dafin si secretul gustului de legume. Se mai caleste putin si apoi se adauga ciupercile intregi si cartofii taiati in patru. Se lasa sa dea cateva clocote si se adauga cu polonicul zeama din carnea de costita care fierbe. Apoi se adauga cateii de usturoi taiati marunt si busuiocul uscat. Se acopera si se lasa sa fiarba 20-25 de minute la foc mic. Se pun apoi bucatile de coasta fierte, se adauga pasta de tomate dizolvata in apa calda si se mai lasa sa dea cateva clocote. Se serveste cu patrunjel tocat marunt si cu muraturi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu coasta de porc si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

zaharia_mihaela2005 1

08.03.2011, 12:12

tare gustoasa

madi_marin 1

08.03.2011, 20:08

arata foooaaaarte binee....

carmenvlad 1

13.03.2011, 13:06

Va multumesc dragele mele, pentru comentarii. Eu cred ca fiecare are un fel aparte de a gati, fiecare pune ceva din sufletul si inima sa in fiecare reteta. Sunt retete pe care le facem cu drag pentru cei apropiati noua. Si sunt toate reusite.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu găluște imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu balt de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc in saramura de bere