Tocanita de cartofi cu coasta de porc si ciuperci

de carmenvlad in Porc, 7 Mar 2011 | 12103 vizualizari

 

O mancare pentru serile lungi de iarna cu cartofi si costita de porc afumata.

 

INGREDIENTE

  • 4-5 cartofi
  • 4-8 bucati coasta porc
  • 8-10 ciupercute
  • 50 ml ulei
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei gas rosu
  • 1 bucatica mica ghimbir
  • ½ lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita secretul gustului
  • Cateva boabe piper
  • 1 frunza dafin
  • 1-2 linguri pasta de tomate
  • 2 catei de usturoi

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi cu coasta de porc si ciuperci:

Se portioneaza coasta si se pune la fiert cu ½ lingurita sare. Se caleste ceapa in ulei, se adauga morcovul ras, ghimbirul ras, ardeiul gras tocat cubulete, frunza de dafin si secretul gustului de legume. Se mai caleste putin si apoi se adauga ciupercile intregi si cartofii taiati in patru. Se lasa sa dea cateva clocote si se adauga cu polonicul zeama din carnea de costita care fierbe. Apoi se adauga cateii de usturoi taiati marunt si busuiocul uscat. Se acopera si se lasa sa fiarba 20-25 de minute la foc mic. Se pun apoi bucatile de coasta fierte, se adauga pasta de tomate dizolvata in apa calda si se mai lasa sa dea cateva clocote. Se serveste cu patrunjel tocat marunt si cu muraturi.

 

RETETA IN IMAGINI

Tocanita de cartofi cu coasta de porc si ciuperci-0
Tocanita de cartofi cu coasta de porc si ciuperci-1
Tocanita de cartofi cu coasta de porc si ciuperci-2
Tocanita de cartofi cu coasta de porc si ciuperci-3
Tocanita de cartofi cu coasta de porc si ciuperci-4
Tocanita de cartofi cu coasta de porc si ciuperci-5
Tocanita de cartofi cu coasta de porc si ciuperci-6
Tocanita de cartofi cu coasta de porc si ciuperci-7
Tocanita de cartofi cu coasta de porc si ciuperci-8
Tocanita de cartofi cu coasta de porc si ciuperci-9
Tocanita de cartofi cu coasta de porc si ciuperci-10
Tocanita de cartofi cu coasta de porc si ciuperci-11

COMENTARII (17)

zaharia_mihaela2005

zaharia_mihaela2005 1

08.03.2011, 12:12

tare gustoasa

madi_marin

madi_marin 1

08.03.2011, 20:08

arata foooaaaarte binee....

carmenvlad

carmenvlad 1

13.03.2011, 13:06

Va multumesc dragele mele, pentru comentarii. Eu cred ca fiecare are un fel aparte de a gati, fiecare pune ceva din sufletul si inima sa in fiecare reteta. Sunt retete pe care le facem cu drag pentru cei apropiati noua. Si sunt toate reusite.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!