Tocanita de cartofi cu orez

de miremirc in Mancaruri de post, 23 Mar 2011 | 26427 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi
  • 1 ceapa mica
  • 1 ardei
  • 1/2 lgt boia dulce
  • 1/2 pahar orez
  • sare
  • 2 lg ulei
  • 1 frunzulita dafin
  • 3 catei usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi cu orez:

  Spalam orezul in 2-3 ape; il lasam in apa rece pentru 20 minute.

  Taiem ceapa si o calim in ulei, intr-o craticioara, cam 2-3 minute.

  Luam de pe foc si adaugam boia, sare si frunza de dafin rupta in doua.

  Punem si cartofii curatati, spalati si taiati cubulete, apoi orezul, ardeiul taiat mic, apa si lasam pe foc pana este fiert orezul.

  Dupa ce a fiert orezul si cartofii potrivim de sare daca mai este cazul, apoi adaugam cateii de usturoi maruntiti.

  O tocanita foarte buna in acest post. Pofta buna! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinte dospite cu cartofi si ciuperci(de post)