Tocanita de cartofi noi cu soia

de adasev12 in Mancaruri de post, 13 Iun 2013 | 2472 vizualizari

 

Eu nu prea agreez soia, am gustat candva demult si nu m-a incantat,asa ca am renuntat...dar aveam o pungulita in dulap de ceva vreme, si zic, hai sa mai incerc o data sa prepar ceva cu ea, am combinat-o cu cartofi noi...si m-a luat prin surprindere...chiar si copiii au papat....

 

INGREDIENTE

  • 100 g soia granule
  • 500 g cartoi noi
  • 100 g mix de legume conservate,preparate acasa( rosii, ardei, ceapa, patrunjel verde)
  • 1 ceapa
  • 1 fir de leustean verde
  • 1lg bulion
  • 2 foi de dafin
  • sare, piper, oregano uscat
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi noi cu soia:

Mai intai soia se pune la inmuiat in apa rece cam 15-20 minute, apoi se stoarce bine foarte bine in pumn. Cartofii se curata si taie felii mai groase.

Ceapa se curata si se taie solzisori, se caleste in ulei pana se inmoaie, se adauga apoi mixul de legume si se mai calesc 2-3 minute. Punem soia si  putina sare si acoperim cu apa, lasam sa fiarba cam 20 minute. Adaugam cartofii, foile de dafin, leusteanul verde si mai lasam sa fiarba vreo 10 minute, apoi punem si 1 lingurita de oregano, daca mai e nevoie sare si piper, punem si bulionul si lasam sa mai fiarba pana sunt fierti cartofii.

La sfarsit adaugam si patrunjel verde tocat marunt, sau putem pune direct in farfurie, la servire.

TIPS-URI

1

merge foarte bine cu salata verde

2

e o cina usoara si sanatoasa....si de post...

3

condimentele uscate e important sa le adaugam spre sfarsitul prepararii, pentru a nu-si pierde aromele

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi noi cu soia" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort 53 ( ciocolatos )

pe 21.10 la 23:02

Ciorba de vitel la crock-pot

pe 21.10 la 22:34

Salată de legume cu sos de muștar

pe 21.10 la 20:39

Chiftele de orez cu piept de pui

de Adi 4

pe 21.10 la 18:22

Salata ruseasca  de gogonele verzi la borcan  (la rece)

de Ksenya 5

pe 21.10 la 13:32

RETETA RECOMANDATA
Varza acra calita cu cartofi noi prajiti