Tocanita de ceapa cu carne de porc

de ArianaBala in Porc, 13 Iul 2011 | 19321 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc
  • 1 kg ceapa
  • 1 kg rosii
  • 4 ardei grasi
  • 1 ardei iute
  • 3 cartofi mari
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2-3 tije de telina
  • 1 legatura de marar
  • 1-2 frunze de dafin
  • 1 lingura de pasta de ardei dulce
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita de zahar
  • putin cimbru
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ceapa cu carne de porc:

-taiem carnea in bucatele mici si o punem la prajit in ulei alaturi de cateii de usturoi taiati feliute, aprox. 5 min.;

-dupa ce carnea se rumeneste frumos, o scoatem pe o farfurie si o tinem la cald;

-in uleiul ramas punem ceapa (taiata solzisori) la calit, la foc potrivit;

-cand aceasta devine stravezie adaugam ardeii (taiati cubulete) si morcovii (eu i-am taiat mai mari, cam ca niste degetele :) ) si mai lasam sa se caleasca impreuna 5 minute;

-dupa ce legumele s-au calit punem carnea inapoi in oala, punem putin cimbru, tijele de telina taiate marunt si adaugam apa cat sa acopere bine legumele si carnea. Lasam sa fiarba la foc mic, sub capac, aprox. 1 ora;

-a venit timpul sa adaugam si cartofii in mancarica, pe care ii taiem in bucati mari ( eu am fol. 3 cartofi mari pe care i-am taiat in sferturi);

-intre timp oparim rosiile si le curatam de pielita; Le taiem si pe ele tot in 4( sau fiecare cum isi doreste) si le adaugam in mancare dupa ce au fiert cartofii;

-condimentam cu sare, piper, adaugam frunzele de dafin si mararul tocat marunt, pasta de ardei si mai lasam sa fiarba 10-15 min;

-daca mancarea vi se pare usor acrisoara din cauza rosiilor, puteti adauga 1 lingurita de zahar;

Mancarea merge foarte bine servita cu mamaliguta!

POFTA BUNA!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ceapa cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

ArianaBala 1

15.07.2011, 20:55

cris

Marilisa 1

23.07.2011, 13:43

ArianaBala arata foarte bine reteta ta, voi face si eu acum. Merceleo cand spunea ''autoarea'', se referea la tine, si cred, fara rautate, pentru ca in ingrediente ai uitat sa treci morcovii cu desavarsire, dar cand ai explicat detaliat reteta ai spus de morcovi Oricum cred ca va iesi super

-Licurici- 1

17.12.2017, 17:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pomana porcului