Tocanita de ceapa cu ficatei si pipote de pui

de Merisor in Ficat, 15 Iun 2013 | 7173 vizualizari

 

Ador tocanitele dulci-picante cu multa ceapa si usturoi!

 

INGREDIENTE

  • 8 bucati ficat de pui
  • 8 bucati pipote de pui
  • 3 cepe mari
  • 1 capatana de usturoi
  • piper
  • 300 ml ketchup
  • 2 foi dafin
  • cimbru
  • sare
  • 1 l apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ceapa cu ficatei si pipote de pui:

Curatam pipotele de grasime, ale mele au avut foarte multa, fiind de la niste pui de tara, iar grasimea o punem la topit cu o lingura de apa.

Pipotele si ficatul le punem la fiert in apa cu sare, pentru 5 minute ficatul si 10 minute pipotele, dupa care le scurgem si le prajim in grasimea deja topita invartindu-le pe toate partile sa se patrunda bine, apoi le scoatem intr-un vas si adaugam in grasimea respectiva, ceapa taiata julien si usturoiul taiat marunt. Adaugam 1 lingura din apa in care au fiert, punem capacul si inabusim.

Din cand in cand mai adaugam cate putina apa.

Cand ceapa devine translucida, punem ketchupul, foile de dafin si potrivim cu sare, piper si cimbru.

Eu am folosit ketchup facut in casa si a fost dulce- picant.

Mai lasam pe foc circa 10 minute dupa care stingem focul si adaugam pipotele si ficatul.

Noi am servit cu salata de rosii si castraveti.

 

 

 

TIPS-URI

1

Se poate servi cu mamaliguta calda

2

Se pot folosi rosii proaspete in loc de ketchup, dar rosii adevarate de la tarani sa fie gustoase si zemoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ceapa cu ficatei si pipote de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

T I M E A 1

15.06.2013, 22:13

eu vreau numai pipote fara ficat

Merisor 1

16.06.2013, 08:34

Multumesc, Valclaudia
Iri

Merisor 1

16.06.2013, 08:34

Timi, cam mofturici tu!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ceapa cu ficat de curcan