Tocanita de ciuperci cu pui si smantana

de Alinutza80 in Pui, 16 Noi 2012 | 17845 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 bucati de pui (ciocanele )
  • 500 gr. ciuperci(pleurotus)
  • 500 gr. smantana
  • 2 cepe
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de faina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ciuperci cu pui si smantana:

Bucatile de pui se spala, se curata, se usuca cu servetele de bucatarie si se da cu sare.

Intr-o tigaie se pune ulei la incins, apoi se prajesc  pe toate partile. Se scot si se lasa deoparte .Ciupercile se spala, apoi se rup in bucati .

Ceapa si patrunjelul se toaca marunt. Intr-o cratita se pune la incins putin ulei si se caleste ceapa pana devine aurie. Se adauga ciupercile si se amesteca usor pana se inmoaie putin. Peste ceapa si ciuperci se adauga 500 ml de apa si se lasa sa fiarba aproximativ 5 minute dupa care se adauga bucatile de pui prajit . Se lasa sa fiarba impreuna tot aproximativ 5 minute .

In smantana se adauga cele 2 linguri de faina si se mesteca bine sa nu ramana cocoloase, apoi se adauga peste pui si se lasa sa fiarba putin.

Se adauga sare si piper dupa gust. La sfarsit se adauga patrunjelul si se opreste focul.

Am servit cu mamaliga.

A iesit o bunatate!

Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci cu pui si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Cris2711 1

17.11.2012, 00:08

wow,atat de mult imi place

Alinutza80 1

18.11.2012, 16:39

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 10:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!