Tocanita de ghebe si muschiulet de porc

de simona72 in Porc, 3 Oct 2013 | 2456 vizualizari

 

Este sezonul ghebelor, deci gasim din abundenta pe piata...o mancarica de toamna plina de savoare...

 

INGREDIENTE

  • 1 muschiulet de porc
  • 1 kg de ghebe
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 rosie
  • 2 vinete albe micute
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2 cepe rosii
  • 1 legatura patrunjel
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita oregano
  • 2 cesti de vin alb
  • 2 cesti de smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ghebe si muschiulet de porc:

Se pune o craticioara cu ulei de masline pe foc, se adauga ceapa rosie curatata si taiata marunt.


Muschiuletul de porc se taie felii, se condimenteaza cu sare, piper si oregano dupa gust, 2 catei de usturoitaiati marunt si cativa stropi de ulei de masline. Se freaca carnea cu condimentele si se da la frigider pt 15-20 minute. Dupa ce s-a calit ceapa se adauga carnea si se calesc impreuna. Se adauga ardeiul gras taiat julien, rosia curatata de coaja si taiata cubulete, 1 pahar de vin alb si se lasa totul pe foc pana carnea este aproape gata.


Apoi vine randul ghebelor(daca sunt prea mari le taiem in jumatati), lasam 10-15 minute sa se patrunda si ele, mai punem 2 catei de usturoi tocati marunt,vinetele curatate de coaja se taie cubulete si se adauga in cratita impreuna cu 1 pahar de vin alb. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se adauga smantana diluata in putina apa(daca este prea groasa), patrunjelul tocat fin.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ghebe si muschiulet de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Rocsi 1

03.10.2013, 20:23

Super bunatate de mancare...Si la noi anul asta au fost ghebe din abundenta

Corinuta 1

04.10.2013, 15:41

Ce faina!

Panacris 1

24.05.2014, 16:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Cordon bleu cu carne de porc