Tocanita de hribi (sau opintici)

de Rocsi in Mancaruri de post, 1 Oct 2010 | 23167 vizualizari

 

Daca tot e sezonul buretilor acum am pregatit si eu o tocanita daca tot este post astazi....si pentru a simti mai intens venirea toamnei am asezat alaturi si un ciorchine de strugure de la bunicii mei....

 

INGREDIENTE

  • un bol de hribi
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 4-5 catei de usturoi
  • piper
  • ulei
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de hribi (sau opintici):

Hribii ii curatam bine. Ii spalam in 4-5 ape  ,apoi ii lasam intr-o oala cu apa cam 30 min pentru a se indeparta toata murdaria de pe ei, apoi ii punem intr-o oala cu apa si ii fierbem cam 20 min cu un strop de sare.

Ceapa o curatam,o spalam si o tocam. Rosia o curatam de pielita si o taiem cubulete. Intr-o tigaie punem putin ulei si cand s-a incins adaugam ceapa si rosiile. Lasam sa se inmoaie vreo 5 min apoi adaugam buretii calzi, dupa ce au fost opariti. Ii condimentam cu sare si piper. Ii mai  lasam vreo 15 min pe foc apoi curatam usturoiul,il pisam si il punem peste hribi. Mai invartim de 3-4 ori si gata tocanita.

Se serveste cu mamaliguta (dar eu bineinteles am mancat cu paine....)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de hribi (sau opintici)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

02.10.2010, 17:35

te servesc laly.....nadina este si pentru tine si chiar dak s etermina mai fac k mi-am pus bureti pentru iarna la borcane si am

ionix 1

02.10.2010, 20:39

@Roxy... eu mi-aduc aminte altceva oricum, eu nu prea pap struguri, prefer vinul

gaby_duceag 1

07.10.2010, 08:28

si aici rox, opinticile sunt ghebe, nu hribi.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu fistic si ciocolată albă

ieri la 21:18

Pui crocant la cuptor

ieri la 21:07

Desert prajitura cu visine

pe 26.06 la 14:04

Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati

pe 24.06 la 21:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2938 puncte

Rocsi

2157 puncte

Constelatialeu

1679 puncte

 Merisor

1500 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu ciuperci brune