Tocanita de hribi (sau opintici)

de Rocsi in Mancaruri de post, 1 Oct 2010 | 20540 vizualizari

 

Daca tot e sezonul buretilor acum am pregatit si eu o tocanita daca tot este post astazi....si pentru a simti mai intens venirea toamnei am asezat alaturi si un ciorchine de strugure de la bunicii mei....

 

INGREDIENTE

  • un bol de hribi
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 4-5 catei de usturoi
  • piper
  • ulei
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de hribi (sau opintici):

Hribii ii curatam bine. Ii spalam in 4-5 ape ,apoi ii lasam intr-o oala cu apa cam 30 min pentru a se indeparta toata murdaria de pe ei, apoi ii punem intr-o oala cu apa si ii fierbem cam 20 min cu un strop de sare.


Ceapa o curatam,o spalam si o tocam. Rosia o curatam de pielita si o taiem cubulete. Intr-o tigaie punem putin ulei si cand s-a incins adaugam ceapa si rosiile. Lasam sa se inmoaie vreo 5 min apoi adaugam buretii calzi, dupa ce au fost opariti. Ii condimentam cu sare si piper. Ii mai lasam vreo 15 min pe foc apoi curatam usturoiul,il pisam si il punem peste hribi. Mai invartim de 3-4 ori si gata tocanita.


Se serveste cu mamaliguta (dar eu bineinteles am mancat cu paine....)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de hribi (sau opintici)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

02.10.2010, 17:35

te servesc laly.....nadina este si pentru tine si chiar dak s etermina mai fac k mi-am pus bureti pentru iarna la borcane si am

ionix 1

02.10.2010, 20:39

@Roxy... eu mi-aduc aminte altceva oricum, eu nu prea pap struguri, prefer vinul

gaby_duceag 1

07.10.2010, 08:28

si aici rox, opinticile sunt ghebe, nu hribi.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu gutui
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi, cu gogonele murate