Sarmalute in frunze de vita cu soia

de Constelatialeu in Mancaruri de post, 1 Oct 2013 | 2198 vizualizari

 

Nu va ingramaditi,sa vedeti ca m-am apucat sa tin post,ca e o eroare.,sunt tot pe lista aia buclucasa,a lui Padre..nu renunt la coastele de porc.....doar ca, din cand in cand fac pentru cineva de`ale guri,iar acum a vrut ceva cu soia......

 

INGREDIENTE

  • 100 g soia granule
  • 100 g soia cuburi
  • 5 cepe
  • 2 dovlecei
  • 1 morcov mare
  • 150 g orez prefiert
  • 1 l bors
  • 2 cesti cu bulion
  • frunze de vita
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in frunze de vita cu soia:

Eu am avut frunzele de vita la congelator,asa ca le-am scos cu o seara inainte .


Pregatim umplutura pentru frunze.Soia o punem intr-un castron si turnam apa fierbinte peste ea,lasam 10 min sa se hidrateze,soia cubulete o taiem mai marunt.


Dupa ce s-a hidratat,o stoarcem de apa si o transferam in alt castron,adaudam peste soia,ceapa taiata marunt,dovlecelul ras,morcovul ras si orezul,omogenizam totul,potrivim de sare si incepem sa formam sarmalutele.Mi-au iesit 40 de sarmalute.


In cratita in care fierbem sarmalele punem pe fundul ei frunze de vita,apoi asezam sarmalutele,deasupra acoperim cu alte frunze de vita,turnam borsul si bulionul,apoi dam cratita la cuptor cca 1 ora.

 

TIPS-URI

1

in apa pe care o turnam peste soia sa o hidratam eu am pus un pic de sare

2

se pot servi cu iaurt sau smantana,dupa preferinta

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in frunze de vita cu soia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

simona72 1

02.10.2013, 12:37

Imi plac de mor in frunza de vita...da cu carnita

Sylvia 1

03.10.2013, 11:15

ce bineeeeeeeeeeeee arata !

cristi1980 1

18.10.2013, 20:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu opintici (ghebe)in oala de lut