Tocanita de iepure vânat

de Julie in Mancaruri cu carne, 6 Iul 2011 | 25485 vizualizari

 

Carnea de iepure este foarte hranitoare, bogata in proteine, nu contine colesterol, este dietetica, se digera foarte usor fiind bogata in aminoacizi esentiali, este sanatoasa si recomandata de multi medici nutritionisti. Cu carne de iepure se pot prepara ciorbe, sosuri sau fripturi delicioase. Este o carne usoara, savuroasa, a carui gust este apropiat de gustul carnii de pasare. Putem asocia carnea de iepure, in functie de preferinte, cu condimente precum: maghiran, oregano, salvie, scortisoara, anason, nucsoara, rozmarin, cimbru, piper, enibahar si chiar coaja rasa de lamaie. Toate acestea insa, trebuie folosite cu moderatie, pentru a nu denatura gustul usor dulceag al carnii. Iepurele vânat se lasa mai intai la marinat, timp de o zi, pentru fragezire. In cazul in care iepurele este mai tanar, marinarea se face numai pentru 3-4 ore. Carnea iepurelui de casa este mai frageda si nu necesita marinare.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de iepure,
  • 1 ceapa,
  • 3-4 catei de usturoi,
  • 1 ardei gras,
  • 1 morcov,
  • 3-4 linguri ulei,
  • 3 linguri suc de rosii,
  • cateva masline negre,
  • sare,
  • piper,
  • cimbru verde,
  • boia dulce. 
  • Pentru marinata:
  • 500 ml vin alb sec,
  • 200 ml apa,
  • 3-4 catei de usturoi,
  • 1 ceapa,
  • boabe de piper,
  • 1 foaie de dafin.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de iepure vânat:

Carnea se desprinde de pe oase si se taie in bucati mai mici.

Se amesteca vinul cu apa, se adauga usturoiul, boabele de piper, foaia de dafin maruntita, ceapa taiata in patru si bucatile de carne. Se acopera vasul si se lasa la rece pentru 3-4 ore sau peste noapte.

Carnea se scoate din marinata si se lasa sa se scurga bine. Se prajeste in ulei pana se rumeneste pe toate partile, apoi se scoate si se lasa deoparte. In uleiul ramas se adauga ceapa, usturoiul, morcovul si ardeiul gras - toate tocate marunt. Se lasa la calit 5-6 minute, apoi se stinge totul cu 100 ml apa si 100 ml din marinata in care a stat carnea de iepure.

Se pune inapoi in oala si carnea. Se adauga sare, piper, boia si cimbru dupa gust, apoi se lasa sa fiarba la foc mic, timp de 20 minute. Se adauga sucul de rosii si se mai lasa sa fiarba inca 20-25 minute. In ultimele 5 minute de fierbere se adauga si maslinele.

Tocanita de iepure se serveste calda sau rece, insotita de un pahar mare cu vin rosu! Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de iepure vânat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Friptură de vită cu garnitură de cartofi rustici