Tocanita de iepure vânat

de Julie in Mancaruri cu carne, 6 Iul 2011 | 18092 vizualizari

 

Carnea de iepure este foarte hranitoare, bogata in proteine, nu contine colesterol, este dietetica, se digera foarte usor fiind bogata in aminoacizi esentiali, este sanatoasa si recomandata de multi medici nutritionisti. Cu carne de iepure se pot prepara ciorbe, sosuri sau fripturi delicioase. Este o carne usoara, savuroasa, a carui gust este apropiat de gustul carnii de pasare. Putem asocia carnea de iepure, in functie de preferinte, cu condimente precum: maghiran, oregano, salvie, scortisoara, anason, nucsoara, rozmarin, cimbru, piper, enibahar si chiar coaja rasa de lamaie. Toate acestea insa, trebuie folosite cu moderatie, pentru a nu denatura gustul usor dulceag al carnii. Iepurele vânat se lasa mai intai la marinat, timp de o zi, pentru fragezire. In cazul in care iepurele este mai tanar, marinarea se face numai pentru 3-4 ore. Carnea iepurelui de casa este mai frageda si nu necesita marinare.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de iepure,
  • 1 ceapa,
  • 3-4 catei de usturoi,
  • 1 ardei gras,
  • 1 morcov,
  • 3-4 linguri ulei,
  • 3 linguri suc de rosii,
  • cateva masline negre,
  • sare,
  • piper,
  • cimbru verde,
  • boia dulce. 
  • Pentru marinata:
  • 500 ml vin alb sec,
  • 200 ml apa,
  • 3-4 catei de usturoi,
  • 1 ceapa,
  • boabe de piper,
  • 1 foaie de dafin.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de iepure vânat:

Carnea se desprinde de pe oase si se taie in bucati mai mici.


Se amesteca vinul cu apa, se adauga usturoiul, boabele de piper, foaia de dafin maruntita, ceapa taiata in patru si bucatile de carne. Se acopera vasul si se lasa la rece pentru 3-4 ore sau peste noapte.


Carnea se scoate din marinata si se lasa sa se scurga bine. Se prajeste in ulei pana se rumeneste pe toate partile, apoi se scoate si se lasa deoparte. In uleiul ramas se adauga ceapa, usturoiul, morcovul si ardeiul gras - toate tocate marunt. Se lasa la calit 5-6 minute, apoi se stinge totul cu 100 ml apa si 100 ml din marinata in care a stat carnea de iepure.


Se pune inapoi in oala si carnea. Se adauga sare, piper, boia si cimbru dupa gust, apoi se lasa sa fiarba la foc mic, timp de 20 minute. Se adauga sucul de rosii si se mai lasa sa fiarba inca 20-25 minute. In ultimele 5 minute de fierbere se adauga si maslinele.


Tocanita de iepure se serveste calda sau rece, insotita de un pahar mare cu vin rosu! Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de iepure vânat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

adry88 1

06.07.2011, 21:09

mamaieelena 1

07.07.2011, 13:34

bun

Panacris 1

25.11.2013, 08:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Tocanita saseasca de iepure servita la ceaun cu mamaliguta