Tocanita de miel cu cartofi

de mena29 in Mancaruri cu carne, 30 Mai 2015 | 19574 vizualizari

 

Cred ca am mai scris ca nu sunt fan carne de miel insa am un sot care e topit dupa ea. Mie imi place cel mai mult,carnea de miel, pe gratar. Mananc tocanita de miel dar nu ma omor insa sotul meu este foarte incantat de ea.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de miel
  • 70-80 ml ulei
  • 4-5 cepe mijlocii
  • 2 ardei capia sau unul gras si mare
  • 2 rosii sau 2 linguri bulion
  • 5-6 cartofi mijlocii
  • 2 cani supa de legume sau doua cani de apa si doua cuburi de legume
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei
  • cativa fulgi de ardei iute uscat

Pentru decor:

fire de cepsoara sau frunze de patrunjel

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de miel cu cartofi:

Spalam carnea cu apa calduta si o portionam.

O rumenim bine in uleiul incins dupa care o scoatem pe o farfurie si in uleiul din cratita calim cepele curatate, spalate si taiate fideluta sau tocate marunt, cum va place.

Cand ceapa devine sticloasa adaugam ardeiul spalat si el si curatat de cotor, la fel taiat fideluta.

Cand s-a inmuiat putin si ardeiul adaugam boiaua de ardei si fulgii de ardei iute.

Adaugam supa de legume si lasam sa fiarba la foc mic pana cand,atunci cand intepam carnea cu o furculita, aceasta patrunde cu usurinta in ea. Adaugam rosiile spalate si taiate cuburi mici sau bulionul si mai lasam sa fiarba 10 minute.Saram si piperam dupa gust.

Separat fierbem cartofii,in apa cu 1/2 lingurita sare, curatati si ei,spalati si taiati felii mari. Cand acestia s-au fiert ii rasturnam fara apa de pe ei, peste tocanita.

Decoram tocanita cu frunze de patrunjel spalate si tocate marunt sau cu frunze de cepsoara.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de miel cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ceapa