Tocanita de miel cu smantana

de katty in Oaie, 15 Mai 2020 | 5220 vizualizari

 

De mult visez la aceasta mancare delicioasa cu carne de miel.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr carne de miel cu os
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura faina
  • 300 gr smantana
  • marar verde
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 lingura baza ptr mancare optional
  • ierburi de provence
  • mamaliga pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de miel cu smantana:

Portionam carnea si o spalam bine, apoi o scurgem de apa.

In uleiul incins rumenim usor carnea pe toate partile. Adaugam ceapa tocata fin. Amestecam din cand in cand pana ceapa se inmoaie si  acoperim cu apa. Punem foile de dafin si fierbem pana carnea se inmoaie.

Diluam faina intr-o cana de apa si adaugam peste zeama. Fierbem 15 minute, apoi adaugam smantana, piper, sare, ierburi de provence si baza pentru mancare. Dam cateva clocote, apoi adaugam mararul si oprim focul.

Servim cu mamaliga, piure de cartofi sau orez.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de miel cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de miel gatit cu bere