Spata de miel hot & spicy pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

de diaconta in Oaie, 17 Apr 2016 | 728 vizualizari

 

Eu nu mă împac foarte bine cu carnea de miel,dar dacă aceasta este condimentată foarte bine,poate fi foarte gustoasă.
De aceea am ales să pregătesc spata de miel foarte picantă,iar ca şi garnitură am avut un sos de ciuperci şi gorgonzola.
Cu ajutorul caserolei pentru marinare rapida Food Saver,am marinat carnea în iaurt,adăugând ierburi de Provence,condiment cu ardei iute Hot&spicy,usturoi,piper cu lamâie şi mustar cu hrean.
Toate aceste arome au pătruns foarte bine în carne în timpul procesului de marinare.

 

INGREDIENTE

  • 2 felii generoase spată de miel
  • 6-7 căţei de usturoi
  • 1 lingura iaurt grecesc
  • 1 lingurita mustar cu hrean
  • 1 lingura ulei de masline
  • Condiment Hot&spicy(ardei iute)
  • ½ lingurita Ierburi de Provance
  • Sare roz de Hymalaia
  • Piper cu lamâie
  • Coaja de lamâie
  • O crenguţă rozmarin
  • Ardei iute rosu uscat
  • 100 ml Supa de legume
  • 1 lingurita oţet balsamic

Sos de ciuperci si gorgonzola:

  • 150 g ciuperci din conserva
  • 2 buc ceapa verde
  • O lingura faina
  • 200 g smântâna
  • 100 g gorgonzola
  • 100 ml apa
  • Sare,piper
  • Putin ulei
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spata de miel hot & spicy pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver:

Pentru început am pregatit aparatul de vidat FoodSaver si caserola pentru marinare,ajutoarele noastre de baza pentru aceasta operatiune.


Carnea am spalat-o si am uscat-o cu un servet de hârtie.Apoi am condimentat-o cu sare,piper cu lamâie , condiment hot&spicy,ierburi de Provence.


Usturoiul l-am zdrobit,apoi l-am amestecat cu uleiul ca si la mujdei,am pus mustarul si iaurtul.Cu acest amestec am uns bucatile de carne pe ambele parti si le-am asezat în caserola pentru marinare Food Saver.


Deasupra am razuit coaja de lamâie,ardeiul iute taiat felii ,piper si rozmarinul.


Am pus capacul caserolei am rotit butonul caserolei în pozitia pentru marinare,am conectat caserola la aparatul de vidat cu ajutorul furtunului atasat,apoi am apasat butonul pentru vidare.


Am repetat operatiunea de doua ori pentru o marinare mai rapida.


Dupa aceasta,am mutat butonul pe pozitia “închis” pentru a sigila caserola.


Am pus caserola la frigider pentru jumatate de ora,daca nu aveti atata timp la dispozitie,ajunge chiar si 15 minute.


Dupa acest timp,am deschis caserola întorcând butonul caserolei în pozitia deschis,am pus bucatile de carne împreuna cu supa de legume si oţetul balsamic într-un vas ceramic,am acoperit cu folie si am pus la cuptor la 200 de grade.Dupa o ora,am scos folia si am redus temperatura la 180 de grade.


Intre timp am pegatit sosul de ciuperci.


Intr-o tigaie,am prajit ceapa verde cu putin ulei,am adaugat ciupercile si am mai lasat putin.


Am adaugat faina,am mai calit putin,am condimentat,am pus smântâna si apa si am lasat sa fiarba putin.


La final am adaugat gorgonzola si am mai lasat pâna ce aceasta s-a topit.


Am pus carnea de miel deasupra sosului si am servit fierbinte.



S-aveţi poftă !!!






 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spata de miel hot & spicy pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

17.04.2016, 21:23

Gherca Daniela 1

18.04.2016, 08:19

rumena si tare buna!

mirela0911 1

18.04.2016, 20:26

Ce bunatate a iesit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de miel cu mustar si cartofi elvetieni