Tocanita de naut

de Toamna07 in Mancaruri de post, 27 Noi 2013 | 11882 vizualizari

 

Pentru Postul Craciunului va dau o prima idee de a pregati o tocanita simpla si in acelasi timp consistenta,sanatoasa,condimentata,dar plina de savoare prin ingredientele folosite !:)

 

INGREDIENTE

  • 800 g naut fiert si scurs
  • 1 ardei gras / kapia rosu
  • 1 ardei gras/kapia verde
  • 1 ceapa
  • 400 g rosii cuburi
  • 1/2 lingurita paprika afumata
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • patrunjel
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de naut:

Fierbem boabele de naut : pentru fiecare cana de boabe adaugam 3 cani de apa.Punem pe foc mediu in jur de 80 de minute pentru ca boabele sa fie fierte optim. Eu am folosit oala minune si am scurtat timpul de fierbere.

Tocam ceapa si o calim in 3-4 linguri de ulei pana devine translucida.Pe foc mic urmeaza sa adaugam ardeiul taiat in fasii subtirii.Amestecam si lasam sa se inmoaie putin cu capacul pus.

Punem rosiile,cimbru uscat si paprika afumata pentru aroma deosebita.Acum, adaugam in cratita si nautul fiert si scurs care este foarte sanatos.:)Daca este nevoie puteti adauga si putina apa de unde a fiert nautul!

Prin continutul ridicat de fibre scade colesterol si impiedica acumularea de zahar din sange !

Asezonam cu sare si piper.Lasam sa se imprietenesca cu celelalte ingrediente cam 5 minute si dam la o parte de pe foc. Presaram patrunjel tocat.

Pofta buna si post usor !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de naut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

laura_n 1

27.11.2013, 15:16

big like, imi place mult nautul

diaconta 1

27.11.2013, 21:24

ce culoare frumoasa are

Toamna07 1

02.12.2013, 20:58

Multumesc !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Budinca cu varza acra si orez